Vesti iz fudbala

Stojaković i Milijaš odmarali glavne igrače za Ligu šampiona, derbi bez pobednika: Omladinci Partizana i Zvezde odigrali 1:1

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.10.2023 13:05
Stojaković i Milijaš odmarali glavne igrače za Ligu šampiona, derbi bez pobednika: Omladinci Partizana i Zvezde odigrali 1:1 MN Press

Dugo najavljivana derbi utakmica Omladinske lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde, ipak, nije pružila ono što se od njega očekivalo. Igrači oba tima jesu prikazali solidnu igru, ali treneri Nenad Stojaković i Nenad Milijaš odlučili su da odmaraju ključne igrače pred obaveze u Ligi šampiona što se i odrazilo na teren - 1;1 (1:1).

Domaći tim je u ovaj susret ušao kao terćeplasirani na tabelii sa šest bodova više od večitog rivala koji, istina, ima i utakmicu manje, ali i bez Ognjena Ugrešića, Uroša Ćuka, Andreja Popovća i Dušana Jovanovića.

S druge strane, u timu gostiju sa "Marakane" su izostali Jovan Mijatović, Andrija Maksimović, Jovan Šljivić, Kosta Nedeljković i još nekoicina igrača, pa stoga i nije viđen kvalitet kakav se očekivao.

Ipak, oni koji su dobil ipriliku na glavnom terenu stadiona u Humskoj su prikazali velikuborbu, pa je podela bodova možd ai najpravedniji rezultat.

U vođstvo su došli gosti preko Andreje Petrovića u 23. minutu koji je iskoristio penal dosuđen nakon diskomunikacije u odbrani crno-belih, a odgovor je stigao nakon samo deset minuta igre i to kroz identičan scenario, a precizan sa bele tačke je bio Zoran Allović. isti igrač je je i pre ovog pogotka mogao da poravna rezultat, baš kao i Marko Tadić, ali nije bio precizan.

Veljko Vukojević je u finišu prvog dela imao zicer za novo vođstvo crveno-belih, ali je golman domaćih Vanja Radulaški sjajno intervenisao, dok je gol Marka Tadića poništen zbog faula koji mu je prethodio.

Znatno bolja igra viđena je u drugom delu meča, Zvezda je u tome prednjačila, ali to nije uspela da materijalizuje javiše zahvaljujući golmanu crno-belih, pa će i nakon 10. kola Omladinske lige Srbije Zvezda za večitim rivalom zaostajati šest bodova.