UEFA Liga šampiona

Nisam zadovoljan, mora bolje u sredu: Openda pogađao za Lajpcig pred duel sa Zvezdom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2023 13:08
Nisam zadovoljan, mora bolje u sredu: Openda pogađao za Lajpcig pred duel sa Zvezdom Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

RB Lajpcig u sredu dočekuje Crvenu zvezdu u trećem kolu Grupe "G" Lige šampiona (21.00, TV Arena 1 Premium) i dočekuju ga u dobrom raspoloženju jer su u Darmštatu uspeli da osvoje tri boda. Imperativ pobede nije im doneo igru kakvu očekuje trener Marko Roze, a uprkos golovima, napadač Lui Openda nije zadovoljan formom.

Dva puta je tresao mrežu rivala, prvi pogodak postigao posle samo 44 sekunde, što je najbriži gol ove sezone u Bundesligi, Belgijanac je izazvao bes navijača Darmštata jer je pogodak slavio pred njihovim kopom.

"Nisam primetio, slavio sam sa saigračima. Slučajno sam stajao na tom mestu i nisam imao nameru da iritiram navijače domaćina", objasnio je Openda posle meča.

Skupo plaćeni napadač iz Lansa je ove sezone postigao šest pogodaka. I sam nije sasvim zadovoljan igrom i učinkom.

"Postigao sam šest golova, ali to nije meni dovoljno. Drugi špicevi su efikasniji. Moraću naporno da radim kako bih se približio igri i saldu kojima težim. Nadam se da će već u sredu biti bolje", najavio je Belgijanac.

Trener Marko Roze smatra da je Openda napravio neke dobre pomake:

"Ni ja nisam sasvim zadovoljan njegovom igrom. Daje golove, ali mora bolje da čuva loptu, što je bitno za našu igru. Mora i bolje da iskoristi prostor za dubinske lopte. Međutim, moram reći da je napravio dobre pomake u proteklih nekoliko nedelja, voljan je da radi i svestan situacije".

Igra RB Lajpciga nije adekvatna očekivanjima, kaže Roze:

"Moramo da napredujemo ako želimo da ostvarimo ciljeve. Konkretno, želimo veću kontrolu, a top uključuje donošenje boljih odluka u nekim situacijama. Moramo biti i čvršći u duelima. Dakle, postoje određene stvari za korekciju, ali isto tako ove dobre stvari koje pokazujemo moramo da nadograđujemo".

I za Lajpcig i za Zvezdu, duel u sredu je veoma važan i sam ishod će umnogome odrediti pravac u kome idu dva tima u Ligi šampiona. Lajpcig je slavio u Švajcarskoj protiv Jang Bojsa i poražen je od Sitija u Nemačkoj. Zvezda je očekivano pala na "Etihadu" i isto tako nije ispunila zacrtani cilj na stadionu "Rajko Mitić" protiv Jang Bosa (2:2).