Superliga Srbije

Zvezdin 200. gol u Ligi šampiona, Rodić rekorder po broju odigranih mečeva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 18:16
Zvezdin 200. gol u Ligi šampiona, Rodić rekorder po broju odigranih mečeva MN Press

Crvena zvezda je bila nadigrana i poražena od Lajpciga u četvrtom kolu Grupe G UEFA Lige šampiona, ali bilo je i vedrijih podataka u noći velikih očekivanja: crveno-beli su postigli 200. gol u elitnom takmičenju, a Milan Rodić je postao klupski rekorder po broju odigranih susreta za crveno-bele u LŠ.

Od prvog pogotka u Kupu šampiona koji je 3. novembra 1956. godine postigao legendarni Bora Kostić (pobeda nad Rapidom 4:3) do sinoćnog koji je bio augtogol Henriksa (Lajpcig) prošlo je 67 godina, a crveno-beli su među malobrojnim privilegovanim klubovima Evrope koji u vitrinama imaju trofej Kupa šampiona osvojen u Bariju 1991. godine.

 

 

Sve Zvezdine legende su igrale u najjačem evropskom takmičenju, ali u Ligi šampiona novi rekorder po broju odigranih mečeva od duela sa Lajpcigom je levi bek Milan Rodić. Odigrao je 40. meč u kvalifikacijama i Ligi šampiona za crveno-bele, za jedan susret nadmašio Milana Borjana (39).

U kvalifikacijama za Ligu šampiona, levi bek je odigrao 26 mečeva (jedan preskočio) uz dve asistencije, prvi je bio 11. jula 2018. godine protiv Spartaksa (0:0). U grupnoj fazi Lige šampiona odigrao je 14 mečeva (dva preskočio), prvi protiv Napolija 18. septembra takođe 0:0. S obzirom na to da je Rodić trenutno igrač sa najdužim kontinuiranim stažom na Marakani, u Ligi Evrope, grupnoj fazi (23) i kvalifikacijama (6) odigrao je još 29 mečeva. Od njegovog dolaska crveno beli su odigrali 80 susreta u Evropi do danas, on je 69 puta bio na terenu. Tri susreta je propustio u LŠ i osam susreta u LE.

 

 

Od momenta kada je stigao na Marakanu u julu 2017. godine, nekoliko dana pre prvog meča sa praškom Spartom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, Rodić je bio jedan od najstandardnijih fudbalera crveno-belih, odigrao je 247 mečeva uz 11 golova i 28 asistencija.

Peti meč grupne faze Lige šampiona, crveno-beli će odigrati 28. novembra od 21 čas (TV Arena 1 Premium) u Bernu protiv Jang Bojsa.