Premijer liga

Lester cementirao tron u Čempionšipu i traži Fabija Karvalja od Liverpula

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.01.2024 18:21
Fabio Karvaljo ne meču sa Crvenom zvezdom Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Fabio Karvaljo ne meču sa Crvenom zvezdom

Lester je prvog dana Nove 2024. godine ubedljivo pobedio Hadersfild 4:1 u 26. kolu Čempionšipa, uz remije Ipsviča (Stouk 0:0) i Sautemptona (Norič 1:1) cementirali su lidersku poziuciju sa velikih 10 bodova prednosti.

"Lisice" će se izvesno vratiti u Premijer ligu, ali neće ništa da prepuštaju slučaju pa su od Liverpula zatražili na pozajmicu Fabija Karvalja. Portugalac se danas vratio u tim Jirgena Klopa sa pozajmice u RB Lajpcigu gde se nije naigrao.

Samo 400 minuta, protiv Zvezde je igrao na stadionu "Rajko Mitić" u psoeldnjih 15 minuta, malo je za ono što je Liverpul zamislio za igrača, pa ga je vratio šest meseci pre roka kako bi pre svega pomogao timu u januaru jer Mohamed Salah ide na Kup Afrike.

 

 

Menadžer Jirgen Klop će sam proceniti šta je najbolje za Fabija Karvalja koga je za šest miliona funti kupio do Fulama pre godinu i po dana. "Skaj" smatra da će Portugalac na novu pozajmicu i to u Lester, međutim, potreban je i Klopu bar dok se "Faraon" ne vrati iz Obale Slonovače. Odluka je na Nemcu koji će u odnosu na date okolnosti proceniti koliko će mu Karvaljo biti neophodan u ovom delu sezone kada se mogu prelomiti i ambicije kluba kada je reč o Premijer ligi. Mnogo klubova će biti oslabljeno neigranjem reprezentativaca afričkih i azijskih selekcija jer se od 12, odnosno 13. januara održavaju Kup Azije i Kup Afrike.

 

Пласман обезедио Sofascore