Vesti iz fudbala

Lajpcig u dobrom raspoloženju čeka Zvezdu: Openda pogodio posle samo 44 sekunde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.10.2023 17:27
Lajpcig u dobrom raspoloženju čeka Zvezdu: Openda pogodio posle samo 44 sekunde Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

RB Lajpcig u dobrom raspoloženju čeka Crvenu zvezdu u sredu u trećem kolu Grupe "G" Lige šampiona. Nemački tim je pobedio kao gost Darmštat 3:1 (2:1) u osmom kolu Bundeslige.

Trener Marko Roze kombinovao je sastav, ostavio je Olma, Vernera, Baumgartnera, Šeška na klupi, a već u 24. minutu njegov tima je imao prednost od 2:0.

 

 

Lui Openda je postigao vodeći pogodak posle samo 44 sekunde, što je najbrže postignut gol ove sezone u Buzndesligi. Emil Forsberg je u 24. minutu pokazao da je majstor "slobodnjaka", sa 20 metara je zaparao mrežu domaćina.

 

 

Ipak, nije bilo tako lako u prvom delu kao što je rezultat pokazivao. Domnaćin  je napadao, a Kevin Kampl, koji je pre dva dana produžio ugovor, napravio je prekršaj za najstrožu kaznu. Tobijas Kempe je pogodio i smanjio prednost gostiju.

Ulazak Baumgartnera, Zainvelda i Klostermana doneli su sigurnost u igri Lajpciga. Baumgartner je poslao sjajan pas ka Opendi u 72. minutu, a Belgijanac je zaparao mrežu i šreio sve dileme oko pobednika.

Lajpcig je igrao u sastavu: Blasviš - Hajnriks (od 62. Kolosterman), Simakan, Lukebe, Raum - Forsberg (od 62. Baumgartner), Haidara (od 62. Zaivald), Kampl, Simons (od 80. Olmo) - Openda (od 80. Verner), Pulsen.

 

Standings provided by Sofascore