Vesti iz fudbala

U jednom trenutku ćemo igrati na Mont Everestu: Trener Lajpciga šokiran Mundijalom na tri kontinenta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.10.2023 10:51
U jednom trenutku ćemo igrati na Mont Everestu: Trener Lajpciga šokiran Mundijalom na tri kontinenta Guliver/(AP Photo/Matthias Schrader

Ne stišavaju se reakcije na neverovatnu odluku Međunardone fudbalske federacije da organizaciju Svetskog prvenstva 2030. godine poveri Španiji, Portugalu, Maroku, Urugvaju, Argentini i Paragvaj, ali ne zbog brojnosti domaćina već zbog toga što će reprezentacije biti rasporećene na tri kontinenta.

Trener Lajpciga, Marko Roze, poslednji je koji je glasno podigao glas protiov nerazumnosti čelnika FIFA, na čijem bi Kongresu 24. decembra trebalo da bude ozvaničen isplanirani presedan. 

"Moja prava reakcija bila je: Momci će morati da lete i lete i lete... napred-nazad, napred-nazad. Mnogo timova preći će više hiljada kilometara za samo nekoliko utakmica. Mislim da je to velika šteta, možda čak i glupo. Mi u fudbalu stalno vrtimo i vrtimo i vrtimo promene, samo da bude nešto posebno i nešto drugačije, a nije bitno da li je to dobro. U jednom trenutku ćemo zaista igrati na Mont Everestu, jer sigurno se i tamo može napraviti fudbalski teren", prokomentarisao je razočarani strateg nemačkog kluba. 

 

 

Da cela priča bude tragikomičnija, u Urugvaju, Argentini i Paragvaju će biti odigrana samo po jedna utakmica. 

"Uvek je bilo dobro kada se jedna zemlja, možda dve – radovala Svetskom prvenstvu i pretvorila ga u veliko slavlje fubdala, mogli ste da ga organizujete na maloj razdoljini, a to više nećete imati", zaključio je Roze, čiji tim je jedan od protvnika Crvene zvezde u Ligi šampiona.