UEFA Liga šampiona

Rudi Garsija "skromno": Napoli može da iskoristi slabosti Reala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.10.2023 19:37
Rudi Garsija "skromno": Napoli može da iskoristi slabosti Reala Guliver/DPPI Panoramic

Napoli je preboleo "slučaj Osimen", nekako je trener Rudi Garsija uspeo da smiri situaciju i da bar na terenu ne postoji jaz između saigrača i sjajnog napadača. Sutrašnji duel sa Real Madridom u drugom olu grupe "C" Lige šampiona biće i pravi parametar mogućnosti prvaka Italije ove sezone u najjačem takmičenju.

"Meč sa Realom je san svakog trenera, Liga šampiona je najjače takmičenje. Ona muzika pred start vam daje podsticaj da težite da svake godine budete deo ovog takmičenja. A, za uspeh protiv Reala biće nam potrebna skromnost i možda 120 odsto naših kvaliteta", rekao je Garsija.

Francuski trener je preuzeo šampionski tim i posle početnih problema ušao u ritam pobeda. Real može da se pobedi.

"Može da se pobedi. Mi moramo da izađemo na teren i uradimo sve što možemo, a možemo mnogo. Možemo da pobedimo ako koristimo mozak i srce. A, srce nije dovoljno ako ne koristimo glavu. Biće momenata kada ćemo morati da budemo dobri u presingu da nam se Real u potpunosti ne nametne".

Za Garsiju je uloga Džuda Belingema u timu jedna od ključnih.

"Real je uspeo da odlazak Benzeme nadomesti igračem tipa Belingema, koji dejstvuje iza dvojice napadača. Hoselu je takođe veoma kvalitetan igrač, ali mi moramo da mislimo o celom timu Reala a ne o pojedincima. Pobedili smo u Bragi i to nam je donelo mnogo mirniju situaciju pred sutrašnji meč. Svaki tim ima slabost, moramo je samo iskoristiti", rekao je Garsija.