UEFA Liga šampiona

Dragović: Od najboljih može da se nauči; Glazer: Razočaran sam

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.09.2023 23:40
Dragović: Od najboljih može da se nauči; Glazer: Razočaran sam Tanjug/(AP Photo/Dave Thompson)

Kapiten Crvene zvezde, Aleksandar Dragović, rekao je za TV Arena sport da je Crvena zvezda večeras na Etihadu mogla dosta toga da nauči.

Crvena zvezda se odlično branila protiv Mančester sitija više od 45 minuta. Mreža Omrija Glazera bila je netaknuta sve do početka drugog dela, kada je Hulijan Alvarez konačno uspeo da natera defanzivnu liniju srpskog prvaka da kapitulira.

Doduše, imao je Siti velikih prilika i u prvom delu, ali je Glazer sjajno branio. Imao je i podršku saigrača, a kapiten Aleksandar Dragović uspeo je da "uštopuje" najboljeg strelca Premijer lige Erlinga Halanda.

"Može da se uči od Mančester sitija. Svi smo se borili, saigrači sa klupe su nam davali motiv, bodrili su nas. Moramo da budemo ekipa ako hoćemo uspeh. Nije mi bilo prvi put da igram protiv Halanda, videli ste kako se gradi, nije ga lako čuvati. Ali nije dao gol… Više bih voleo da je on dao gol, a da smo mi izvukli bolji rezultat", rekao je Austrijanac srpskog porekla.

Crvenu zvezdu očekuje težak raspored, a pre naredne utakmice u Ligi šampiona protiv Jang Bojsa, sledi i "večiti derbi" sa Partizanom.

"To je fudbal, nema lakih protivnika. Ne smemo da se opuštamo i to je dobro. Protiv najboljih ekipa ima puno da se uči i nadam se da ćemo u derbiju izgledati dobro i da ćemo obradovati svoje navijače", rekao je Dragović

Izraelac Omri Glazer bio je najbolji pojedinac u redovima Crvene zvezde protiv Mančester sitija na otvaranju sezone u Ligi šampioni. Silne odbrane protiv šampiona Evrope u senku je, ipak, bacio kiks kod drugog gola "građana" i Hulijana Alareza.

"Razočaran sam zbog drugog gola koji sam primio. Morao sam da reagujem bolje, sa druge strane sam srećan brojem odbrana. Igrali smo protiv neverovatne ekipe koja stvara veliki broj šansi. Dali smo sve od sebe… Možda smo mogli da izvučemo bolji rezultat pošto smo vodili", rekao je izraelski golman.

Glazer je priznao da je prvi cilj Zvezde bio da se ostavi što bolji utisak na terenu i da se tako zaleče bolne rane iz Superlige Srbije, odnosno porazi od Voždovca i Čukaričkog.

"Da to je bio naš prvi cilj. Znali smo kvalitet Mančester sitija, ali smo srećni što na ovom nivou možemo da pokažemo kvalitet. Zaustavili smo Halanda, ali nismo uspeli ostale", dodao je golman Crvene zvezde.