UEFA Liga šampiona

Hrabra Zvezda pala u Mančesteru, "građani" dokazali zašto su šampioni

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

19.09.2023 23:00
Hrabra Zvezda pala u Mančesteru, "građani" dokazali zašto su šampioni Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Iako je upisan poraz, Crvena zvezda je večeras pokazala pre svega sebi, a onda i celoj Evropi da je dostojna zvanja učesnika Lige šampiona. Aktuelni osvajač "ušatog" pehara je u jednom momentu strepeo za pobedu, ali je onda dokazao kvalitet i prekrenuo - 3:1 (0:1).

Prvo poluvreme će, verujemo, pamtiti svaki navijač Zvezde. Siti je opsedao gol crveno-belih, ali je Omri Glazer bio nepremostiva prepreka za "građane". Delovalo je u nekoliko navrata da između stativa šampiona Srbije stoji Manuel Nojer, eto toliko je večeras Glazer bio dobar.

A onda, kao grom iz vedra neba, stigla je šansa kakvu je četa Baraka Bahara i čekala. Lopta je došla do Mirka Ivanića, a ovaj je iz prve poslao Osmanu Bukariju koji je izašao sa pred Brazilca Edersona i rutinski ga savladao za potpunu tišinu na Etihadu. Doduše, sigurno nije bilo tiho na delu gde je bilo 3.000 navijača Crvene zvezde.

Zanimljivo je da je Mančester siti u prvom delu uputio 22 udarca na gol, što je najviše u istoriji takmilenja, a "građani" ne samo da nisu postigli pogodak, nego su i primili jedan.

Ipak, u drugom poluvremenu je Siti pokazao pravo lice. Posle samo tri minuta fudbala usledila je kombinacija Hulijana Alvareza i Erlinga Halanda, a Argentinac je iskosa bez problema savladao Glazera.

Jedina greška izraelskog golmana je bila skupo naplaćena. Alvarez je iz slobodnog udarca centrirao, Glazer je krenuo na loptu, međutim pogrešno je procenio njen let i ona je završila u golu.

Tačku na i stavio je Portugalac Rodri, inače strelac pobedonosnog gola i u finalu Lige šampiona prošle sezone. Ostavila mu je odbrana Zvezde previše prostora i on je to umeo da iskoristi i postavi konačnih 3:1.

Mančester siti - Crvena zvezda 3:1 (0:1)

Stadion: Etihad, Mančester
Sudija: Žoao Pinjeiro (Portugalija)
Strelci: Alvarez u 47. i 60, Rodri u 73. minutu za Mančester siti - Bukari u 45. za Crvenu zvezdu

MANČESTER SITI: Ederson - Voker, Dijas (od 83. Bob), Ake, Gomes (od 58. Akanđi) - Rodrigo (od 83. Luis), Nunjes - Bernardo Silva (od 44. Doku), Alvarez, Foden (od 83. Filips) - Haland.

CRVENA ZVEZDA: Ederson - Voker, Dijas (od 83. Bob), Ake, Gomes (od 58. Akanđi) - Rodrigo (od 83. Luis), Nunjes - Bernardo Silva (od 44. Doku), Alvarez, Foden (od 83. Filips) - Haland.

Grupa G

Jang Bojs - RB Lajpcig 1:3 (1:1)
/Elija 33 - Simakan 3, Šlager 73, Seško 90+2/

Mančester siti - Crvena zvezda 3:1 (0:1)
/Alvarez 47, 60, Rodri 73 - Bukari 45/

Standings provided by Sofascore