UEFA Liga šampiona

Ne kažu džabe da je 2:0 najopasniji rezultat: Nestvaran povratak Sitija i pobeda nad Lajpicog za prvo mesto na tabeli grupe G

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.11.2023 23:04
Mančester siti Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Mančester siti

Sjajan meč na Etihadu. Nema sumnje da su navičaju Mančester sitija na poluvreme posumnjali u domete svojih miljenika, ali su ih oni razuverili u nastavku, te su "građani" posle preokreta slavili sa 3:2 (0:2) protiv Lajpciga.

Pre meča se znalo da su ova dva tima obezbedila plasman u nokaut fazu, a sada je poznato i ko će u nju sa prve pozicije, a to je četa Pepa Gvardiole.

Početak utakmice pripao je gostima, pošto je u Janis Blasviš u 13. minutu pronašao brzog Loija Opendu koji je pogodio za 1:0, a onda je u 33. minutu isti igrač duplirao prednost Nemaca, a u ulozi asistenta našao se supertalentovani Ćavi Simons.

Nema sumnje da je na poluvremenu Gvardiola imao šta da poruči svojim momcima, koji su u drugom poluvremenu ubacili u petu brzinu i preokrenuli meč u svoju korist.

Erling Haland je smanjio prednost Lajpciga, Fil Foden je u 70. minutu na dodavanje Joška Gvardiola poravnao rezultat, a veliko slavlje "građanima" doneo je Hulijan Alvarez u 87. minutu.

Liga šampiona, 5. kolo

grupa G

Mančester siti - Lajpcig 3:2 (0:2)
/Haland 54, Foden 70, Alvarez 87 - Openda 13, 33/

Jang bojs - Crvena zvezda 2:0 (2:0)
/Nedeljković 8ag, Blum 29/

Standings provided by Sofascore