UEFA Liga konferencije

Duljaj pred revanš sa Sabahom: Verujem u ovaj tim, navijači dođite da nas podržite - sa vama je mnogo lakše!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2023 12:35
Duljaj pred revanš sa Sabahom: Verujem u ovaj tim, navijači dođite da nas podržite - sa vama je mnogo lakše! MN Press

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21.00 (TV Arena 1 Premium) na svom terenu dočekuju Sabah u okviru revanš utakmice kvalifikacija za Ligu konferencija. Prvi duel u Bakuu završen je rezultatom 2:0 u korist domaćina, tako da će crno-belima biti potrebna pobeda od najmanje dva gola za eventualne produžetke, a tri za potpuni preokret i prolaz dalje.

Šef stručnog štaba beogradskog tima, Igor Duljaj, konferenciju za medije započeo iznošenjem svojih očekivanja, prilikom čega je iskoristio priliku da nekoliko puta pozove navijače da dođu na stadion i podrže fudbalere:

"Bićemo oprezni, ne jer se plašimo, nego da ne bi došlo do opuštanja. Igrači koji su ovde znaju da su došli u Partizan, protivnik je odložio utakmicu u prvenstvu, a mi svoju nismo iz razloga što se tako spremamo za utakmice. To nije alibi, nego želim da uklopimo igrače koji su kasnije došli, a to radimo kroz utakmice. Prvi meč je bio kriminalan u svakom pogledu, međutim, ja sam to preuzeo na sebe.  Od mene nikada nećete čuti ništa loše o igračima, ja verujem u njih i oni takođe veruju u ono što radimo. Važno je da ti momci sutra imaju podršku, kao što je bilo u Bačkoj Topoli, Novom Sadu, čak i protiv Radničkog iz Niša kada je bila pozitivna atmosfera na stadionu. Čak i ako budu grešili dajte im podršku, jer znam da će dati sve od sebe. Moram takođe da podsetimo da ne smemo da preskačemo neke stvari, moramo redom. Mi jurimo dva gola razlike, a kasnije onda tri. Odmah moramo da damo maksimum od starta. Opet, nikome se ne dodvoravam, pozivam ponovo navijače, popularne su cene karata - 299 dinara, jer ovi momci zaslužuju podršku", rekao je Duljaj, pa nastavio:

"Odigrali smo tek par utakmica i mnogi su očekivali da ćemo već sada biti u velikom zaostatku u odnosu na rivale. Momci su pokazali da imaju kvalitet, ali on nije dovoljan ako nemate podršku. Zato ja konstantno to apostrofiram, mnogo nam znači kada iza leđa imamo ogromnu armiju koja nam veruje i podržava nas. Već sam nekoliko puta rekao da ćemo u Sloveniju otići sa jednim timom, vratiti se sa drugim, a igrati sa trećim. Nije lako da se momci spreme za deset dana, mnogi nisu prošli pripreme, nije jednostavno. Ova ekipa je mnogo više od 11 igrača. Imamo Zlatana Šehovića koji odlično radi, ja sam mu obećao da će dobiti šansu, a kada nešto obećaš to ćeš i da učiniš, da li će to biti sad ili sledeća utakmica - videćemo. Tu je i Siniša Saničanin, reprezentativac svoje zemlje... Imamo dosta igrača koji radom zaslužuju, doćiće njihove vreme i jako je bitno da ne lažemo igrače. Ono što tražimo i od vas i od navijača jeste razumevanje za oscilacije, jer momci jednostavno nisu prošli pripreme, za sve je potrebno vreme koje mi jednostavno nemamo. Imamo tri štopera, i dalje čekamo četvrtog, čekamo i krilo, ne zato što mi ne verujemo u Trifunovića ili Jevremovića, već nam je potrebno da kad ubacimo nekoga promeni ritam ili može da reši utakmicu, posebno kada je ovakva u pitanju. Najlakše je ubaciti mlade i reći ja sam svoj posao završio, ne. Oni treba da rastu uz tim, koji će da napreduje uz jednu pozitivnu atmosferu", rekao je Duljaj.

Partizan nikada u svojoj istoriji na svom terenu nije uspeo da nadoknadi zaostatak od dva gola razlike u revanšu nekog evropskog dvomeča:

"Nisam znao za taj podatak. Ja sam rekao da se ne nadam, nego verujem da možemo da nadoknadimo zaostatak. Imamo protivnika koji je odmarao prošlu utakmicu, ali ne tražimo alibi. Umor ne postoji, kakav umor pa tek smo počeli. Verujem da ćemo uspeti da nadoknadimo ta dva gola razlike. Ekipa je svesna šta možemo da dobijemo, pritisak već postoji kada ste izgubili 2:0 i dodatni pritisak nije potreban. Sve to nestaje kada izađete na teren i imate podršku navijača, taj vetar u leđa može mnogo da nam donese. Ja verujem u ove momke i oni veruju u to što radimo. Još jednom, ko god da dođe molim vas podržite ekipu jer mi bez vas nemamo šta da tražimo", ponovo je pozvao navijače Partizanov trener, pa nastavio:

"Da je lepo neko drugi bi bio ovde, pričali bi o nekim drugim stvarima. Ja volim kad je teško jer onda možeš da vidiš koliko si jak, važno mi je da preuzmem pritisak od momaka. Teško izlazim na kraj sa njima jer su zarobljenici tuđeg mišljenja, tako da sam im rekao: 'morate da znate ko ste i šta ste, u kom ste klubu'. Pravda i nepravda ne mogu da pobede rad, kada radiš pošteno i iskreno od srca ne može ti niko ništa. Uz osmeh i nadu verujem da će biti sve onako kako treba".

Duljaj je zatim otkrio da se čuo sa nekim bivšim igračima, ali i trenerima Partizana, te nam je otkrio detalje razgovora sa Ljubišom Tumbakovićem:

"Može svako da vam priča, čuo sam se sa dosta bivših igrača i trenera. Nije sramota pitati pametnije i bolje od sebe, upravo mi je Tumba rekao: 'Igore, ti si unutra i ti najbolje znaš, čak i ako ti neko kaže nešto dobronamerno to može da bude kontraproduktivno'. Ne pripremam govor pred utakmicu, kažem im ono što osećam, a motivacija je kada izađu na teren i vide publiku, nema veće motivacije. Kad izađeš i čuješ podršku sve pada u vodu".

Za kraj, otkrio je šta očekuje od protivnika na sutrašnjem meču:

"Imaju odličnu prednost, ne verujem da će se zatvoriti, imaju odličnog trenera, dobre igrače, napravili su dobru analizu za prvu utakmicu. Ti možeš da imaš plan, ali ima i protivnik, rezultat sve menja. Verujem da ćemo mi biti prvi koji ćemo postići gol, a iako ne bude tako mi ćemo nastaviti dalje", podvukao je Duljaj.