UEFA Liga konferencije

UEFA, zbog navijača, izrekla PAOK-u poslednje upozorenje pred isključenje: Sve oči uprte u Solun

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2023 18:05
UEFA, zbog navijača, izrekla PAOK-u poslednje upozorenje pred isključenje: Sve oči uprte u Solun Guliver

U svetlu tragičnog ishoda prošlonedeljnih velikih huliganskih nereda u Atini, u kom su pristalice zagrebačkog Dinama do smrti izbole i pretukle jednog navijača domaćeg AEK-a, zbog čega će dva tima prvih 90 minuta kvalifikacija za Ligu šampiona odigrati tek sutra u Zagrebu, Evropska fudbalska federacija izrekla je oštro upozorenje PAOK-u.

Disciplinci UEFA jasno su zapretili klubu iz Soluna izbacivanjem iz dalje borbe za Ligu konferencije u slučaju da na tribinama njegovog stadiona, za vreme, pre i posle, duela sa splitskim Hajdukom (17. avgust, 19.30) dođe do bilo kakvih incidenata. 

Kako ni domaćin revanš utakmice trećeg kruga kvalifikacija nema cvećke od navijača, više puta je novčano kažnjavan zbog njihovih ekcesa, a dešavalo se i da ceo "Tumba" stadion bude zatvoren čak i za pristorjnu publiku, pa se čelnici PAOK-a nadaju da će poruka iz Niona biti ozbiljno shvaćena tamo gde treba. 

Utakmica u Hrvatskoj prošla je bez problema, s tim da nijedan sastav nije upseo da postigne gol, a pažnju su pre neki dan skrenule provokacije Hajdukove "torcide" na račun navijača Partizana, koji su "zbratimljeni" sa pristalicama PAOK-a.