UEFA Liga šampiona

Trener AEK-a ima motiv više u Zagrebu: Igraćemo za porodicu našeg tragično nastradalog navijača

komentari (0)

Izvor: Tanjug

14.08.2023 14:57
Trener AEK-a ima motiv više u Zagrebu: Igraćemo za porodicu našeg tragično nastradalog navijača Guliver

Trener fudbalera AEK-a Matijas Almeida izjavio je danas da je njegov tim spreman za prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Dinama iz Zagreba.

Navijač AEK-a Mihalis Kacuris je ubijen, a osam osoba ranjeno u napadu navijača Dinama na pristalice atinskog kluba u noći između sedmog i osmog avgusta, uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za LŠ.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je otkazala prvi meč dva kluba koji je trebalo da bude odigran u Atini. Prvi duel hrvatskog i grčkog šampiona biće odigran sutra od 20 sati u Zagrebu. Revanš je na programu 19. avgusta u Atini.

"Mi smo uvek spremni. Ne plašimo se novih nereda, idemo u Zagreb da igramo fudbal. U fudbalu sam 30 godina. To bi trebalo da bude veselje. Bio sam mnogo tužan kada sam video šta se dogodilo prošle nedelje. Igraćemo za istoriju AEK-a i za porodicu navijača koji je izgubio život", rekao je Almeida za grčku televiziju ANT1.

UEFA je još ranije zabranila gostujućim navijačima da prisustvuju utakmicama AEK-a i Dinama. Grčki mediji navode da je za svih 105 osoba uhapšenih posle sukoba navijača AEK-a i Dinama određen istražni zatvor.

Uhapšeni su raspoređeni u 16 različitih zatvora u Grčkoj.