UEFA Liga konferencije

Vazdušni prostor Moldavije ponovo otvoren: Utakmica Šerif – Partizan pod znakom pitanja!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2023 16:10 >> 16:12
Vazdušni prostor Moldavije ponovo otvoren: Utakmica Šerif – Partizan pod znakom pitanja! Arena sport/Vladimir Sukdolak

Fudbaleri Partizana trebalo bi da u četvrtak od 21 sat (TV Arena 1 Premium) odigraju u Kišinjevu prvu utakmicu šesnaestine finala Lige konferencija protiv Šerifa iz Tiraspolja.

Međutim, pitanje je da li će meč uopšte biti odigran u ranije utvrđenom terminu, jer je Republika Moldavija najpre privremeno zatvorila vazdušni prostor na svojoj teritoriji, ali sada se pojavila informacija da je on ponovo otvoren.

"Air Moldova" izdala je saopštenje povodom prvobitnog zatvaranja vazdušnih prostora i odluka vrha države.

"Poštovani putnici, vazdušni prostor Republike Moldavije je zatvoren, čekamo nastavak letova. Svi koji su na aerodromima, ukrcavaju se ili bi trebalo da lete danas, neka ostanu mirni i pratite dalje informacije", stoji u kratkom saopštenju.

 

Fudbaleri Partizana u sredu bi trebalo čarterom letom u 11 sati pre podne da otputuju u Moldaviju, ali, ukoliko tada vazdušni prostor ne bude otvoren, crno-beli neće moći na megdan Šerifu. Ako dođe do takvog scenarija, UEFA će morati da nađe ili novi termin ili drugo rešenje. Problem je što termina za odlaganje utakmica praktično nema, jer je revanš planiran već na naredni četvrtak u Beogradu, a pobednik će kroz dve nedelje igrati prvu utakmicu osmine finala. 

Ranije danas vlada Moldavije je donela odluku da se iz bezbednosnih razloga utakmica Lige konferencija igra bez prisustva publike.