UEFA Liga Evrope

Juventus bez Kjeze u Nantu, Alegri bez dileme: Moramo da prođemo u osminu finala Lige Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2023 21:45
Juventus bez Kjeze u Nantu, Alegri bez dileme: Moramo da prođemo u osminu finala Lige Evrope Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Juventus je nadigrao Nant u Torinu i nije ga savladao jer su Francuzi iz jedne sjajne kontre u sutrašnji revanš poneli 1:1. "Stara dama" će u Nantu biti lišena usluga Federika Kjeze, Pola Pogbe i Arkadijuša Milika, ali Anhel Di Marija i Leandro Paredes su spremni da pomognu da se prebrodi prepreka u šesnaestini finala Lige Evrope.

S obzirom na kaznu FF Italije i oduzimanje 15 bodova, Juventusu je Liga Evropa postala možda i jedino takmičenje u kojem mogu da obezbede plasman u Ligu šampiona naredne sezone ako ga osvoje.

"Nije lako pobediti u gostima, posebno je to teško u Evropi, ali mi želimo da prođemo dalje jer smo poslednje tri sezone igrali osminu finala Lige šampiona. Dobro je što gol u gostima ne vredi duplo, pa je sve otvoreno. Nant je dobar tim, mislim da smo mi kvalitetniji", istakao je trener Masimilijano Algeri na pres konferenciji.

U Torinu je strelac bio Duđan Vlahović, sutra na "Bužoaru" neće biti Kjeze.

"Nažalost, Federiko nije dostupan, ali kad ne igrate 10 meseci onda dođe period kad niste u mogućnosti da izađete na teren".

 

 

Di Marija i Paredes će pojačati tim, od gripa se oporavio i Kvadrado.

"Utakmica ne zavisi od Di Marije i Paradesa. Ceo tim će morati da odigra na maksimalnom nivou da bismo stigli do cilja. Može da se desi da se igra i 120 minuta, zato ćemo morati dobro da biramo sastav. De Šiljo i Kvadrado nisu poptuno fit, odlučiću sutra ko će igrati. Neće biti lako, ali mi imamo cilj - da prođemo dalje", napomenuo je trener Juventusa.

Mediji ističu da će udarni trio činiti Filip Kostić - Dušan Vlahović i Anhel Di Marija.