UEFA Liga Evrope

UEFA će pokrenuti postupak protiv Murinja zbog vređanja sudije Tejlora: Čekaju se samo dodatni izveštaji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2023 13:49
UEFA će pokrenuti postupak protiv Murinja zbog vređanja sudije Tejlora: Čekaju se samo dodatni izveštaji Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Evropska fudbalska unija (UEFA) sačekaće izveštaje delegata i zvaničnika utakmice finala Lige Evrope između Sevilje i Rome pre nego što odluči da li će da pokrene disciplinski postupak protiv trenera italijanskog kluba Žozea Murinja.

Fudbaleri Sevilje osvojili su u sredu uveče u Budimpešti na "Puškaš Areni" titulu u Ligi Evropa, pošto su u finalu u posle penala pobedili ekipu Rome ukupnim rezultatom 5:2.

Posle regularnih 90. minuta i produžetaka rezultat u glavnom gradu Mađarske je bio 1:1, a Sevilja je došla do sedmog trofeja u Ligi Evropa posle boljeg izvođenja penala.

Murinjo je tokom meča često prigovarao glavnom sudiji Englezu Entonija Tejlora zbog čega je portugalski trener dobio žuti karton.

Tu se Portugalac nije zasutavio, već je na konferenciji za medije posle meča kritikovao engleskog sudiju, a potom je psovao Tejlora na parkingu dok su arbitri i zvaničnici UEFA napuštali stadion u Budimpešti.