UEFA Liga Evrope

Roma izborila plasman u finale Lige Evrope: Murinjo iskusno sačuvao prednost iz prve utakmice

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

18.05.2023 23:01
Roma izborila plasman u finale Lige Evrope: Murinjo iskusno sačuvao prednost iz prve utakmice Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Roma je u Leverkuzenu remizirala sa Bajerom 0:0 i na taj način se plasirala u polufinale Lige Evrope, pošto je u prvoj utakmici u Rimu slavila sa 1:0.

Ćabi Alonso je tako završio svoju prvu evropsku ekspediciju, dok je Žoze Murinjo nastavio po starom što se tiče trke za trofejima. 

Uprkos tome što nije pružila naročito atraktivnu i ofanzivnu partiju, Roma je došla do željenoj cilja, a to je finale i sada ima šansu da sezonu nakon osvajanja Lige konferencija, podigne i pehar Lige šampiona.

Domaćin jeste bio daleko bolji i ofanzivniji rival, što se i očekivalo, ali nije uspeo da dođe do preko potrebnog gola. Čak 20 šuteva je imao nemački predstavnik, najviše preko Muse Dijabija i Karema Demirbaja, ali je Rui Patrisio bio nesavladiv.

Posebno interesantan bio je način na koji je Murinjo proslavio uspeh svog tima. On je bio veoma emotivan po završetku utakmice što nije krio, a i zašto bi kada je od svog dolaska klub podigao na viši nivo.

Bajer Leverkuzen - Roma 0:0

Stadion: "BajArena"
Sudija: Slavko Vinčić

Bajer Leverkuzen: Hradecki - Tapsoba, Tah, Inkapie - Frimpong, Baker, Demirbaj, Palasios - Virc, Dijabi, Azmun

Roma: Patrisio - Ibanjez, Manćini, Kristante - Spinacola, Matić, Bove, Čelik - Beloti, Pelegrini, Ejbraham