UEFA Liga Evrope

Dani Alveš osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2024 10:25
Bivši fudbaler Dani Alveš Tanjug/Alberto Estevez/Pool Photo via AP
Bivši fudbaler Dani Alveš

Sud u Barseloni izrekao je presudu Dani Alvešu (40) za slučaj silovanja. Brazilskom fudbaleru pretilo je devet godina zatvora, a španski pravosudni organ odlučio je da ga osudi na polovinu te kazne, odnosno četiri godine i šest meseci.

Podsetimo, Alveš se na optuženičkoj klupi našao jer je u noći 31. decembra 2022. godine, silovao 23-godišnju devojku u toaletu jednog noćnog kluba u Barseloni. 

Nekadašnji fudbaler i vlasnik brojnih trofeja sa Barselonom, otpočetka do kraja suđenja ostao je pri tvrdji da je seksualni čin bio na obostrani pristanak, iako je žrtva rekla drugačije, a tokom njegove odbrane saslušano je 30 osoba. Među kojima, naravno i mlada devojka, koja je svedočila iza zatvorenih vrata.
 

 

 

Dani Alveš prethodno je proveo 13 meseci u zatvoru, a španski sud je ubrzo posle hapšenja, odredio pritvor fudbaleru bez prava na kauciju zbog straha da bi Brazilac mogao da pobegne u domovinu, koji nema potpisan ugovor sa Španijom o ekstradiciji osuđenika.

Pravni tim oštećene tražio je maksimalnu kaznu za Alveša, ali je sud u Barseloni prepolovio istu i osudio ga na četiri i po godine zatvora. Ostaje samo da se vidi da li će vreme koje je proveo u pritvoru, biti uračunato u ukupnu kaznu.