La Liga

Detalji ugovora Luke Modrića u Realu: prihvata veliko smanjenje plate?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.05.2024 18:45
Luka Modrić, fudbaler Real Madrida Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Luka Modrić, fudbaler Real Madrida

Budućnost Luke Modrića je jedna od gorućih tema u španskoj prestonici ovog proleća. U početku sage, sve je sugerisalo da je prekaljeni veznjak odigrao "poslednji ples", te da bi eventualno umesto penzije, odigrao jednu sezonu u Dinamu iz Zagreba, pre nego što konačno okači kopačke o klin. "Modroplavi" su čak zakupili čitavu stranicu u renomiranom listu "Marca" kako bi privoleli (verovatno) najboljeg igrača u istoriji kluba da se predstavi hrvatskoj publici poslednji put na "Maksimiru". 

Potom se struja promenila. Modrić je izrazio želju da ostane još godinu dana sa stadionu "Santiago Bernabeu" i odigra poslednje utakmice u Real Madridu, pre nego što se oprosti od fudbala, što je želja koju Florentino Perez ima nameru da usliši, kao zahvalnost na godinama plodonosne i verne službe. Deluje da je sve spremno za produžetak saradnje, te da se samo paraf čeka, kako bi Luka poslednji put u karijeri potpisao za Madriđane.

 

 

Sada su poznati i određeni detalji ugovora. Naime, hrvatski mediji prenose informaciju koju je originalno saznao Nikolo Skira (fudbalski insajder), da će Luka Modrić prihvatiti značajno smanjenje plate, kako bi potpisao poslednji ugovor sa Realom. Ukoliko je u pitanju istina, postaje kristalno jasno koliko je nekadašnjem fudbaleru Totenhema bitan ostanak u klubu, s obzirom da su se za njegove usluge, čak i u poznim igračkim godinama, borili mnogobrojni klubovi sa Bliskog istoka, spremni da za samo jednu sezonu, plate basnoslovne svote nova. 

Ipak, sve je jasnije da Lukina odanost "los Blankosima" nema cenu, te da će svoju bogatu igračku karijeru okončati tamo gde je ona i procvetala: u klubu sa kojim je osvojio pet Ligi šampiona, četiri La lige i dva Kupa kralja, pri čemu je takođe uspeo da prvi prekine dominaciju Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, osvajanjem Zlatne lopte.