Superliga Srbije

Posle sramnog poraza svaka utakmica je teška, stojim iza igrača: Igor Duljaj između Nordsjelanda i Javora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.08.2023 17:25
Posle sramnog poraza svaka utakmica je teška, stojim iza igrača: Igor Duljaj između Nordsjelanda i Javora MN Press

Prošlo je par dana od teškog poraza fudbalera Partizana od Nordsjelanda u prvom delu dvomeča plej-ofa za Ligu konferencije, ali eho preživljene golgote u Danskoj još ne prestaje, pa je i trener crno-beih Igor Duljaj dobar deo konferencije za medije pred sutrašnju utakmicu Mozzart Bet Superlige Srbije sa Javorom (19.35, TV Arena 1 Premium) posvetio viđenim u četvrtak. 

Mladi stručnjak ne krije da je teško oporaviti ekipu za ono što je čeka između dva duela sa rivalom sa severa Evrope. 

"Posle sramnog poraza, u kome sam i ja učestvovao, svaka naredna utakmica je teška, ali smo u obavezi prema ljudima koji će doći da nas bodre i onima što su putovali po 30 sati do Danske i natrag za Srbiju, da se iskupimo za taj rezultat. Psihološki će biti teško, ali verujem u moje igrače da možemo da izađemo iz komplikovane situacije... Voleo bih da se koncentrišem na Javor. Mnogo nam je važno. Posle toga može svašta da se priča i piše, ali je sad fokus na Ivanjičanima. Ne bežim od pitanja i odgovonosti, ali prvo prvenstvo“.

Bivši fudbaler ostao je pri svom stavu da je on najveći krivac za havariju "parnog valjka" u borbi za ejsen u Evropi. 

"Ne želim da pričam protiv igrača. Živimo i radimo zajedno, nije moj manir da ih prozivam. Svaki problem i odgovornost neka idu na moju adresu“, kaže Duljaj koga je nekoliko stotina Grobara na stadionu u predgrađu Kopenhagena amnestiralo krivice za poraz. Navijače ne možete da prevarite, isto važi za igrače. Naravno da njihov glas čujem, a mi moramo da vratimo svakom ko je putvao na to gostovanje. Zato sutra mora da se „pogine“ na terenu. Ljudi dolaze, veruju u ono što pričamo. Naravno da kao trener snosim odgovornost, izgubio sam i ja 0:5, ali će uvek da pozivam piblikiu. Ne zbog sebe, već da skandiraju igračima, jer Natho, Ilić, Severina idoli deci. Njima skandirajte, ne meni“.

Duljaj je ponovo pozvao klub da reaguje posle pomenutog poraza, a istom prilikom progovorio je i o brojnim novajlijama u letnjem prelaznom roku, koji tek treba da pokažu da li su i kolika pojačanja. 

"Nikad ovoliko pojačanja nije bilo. Neki su stigli kasnije, zato što su pregovori dugo trajali, zato sam tražio razumevanje navijača. Neki nisu prošli pripreme. Ništa ne može preko noći. Stojim iza tih igrača, tražio sam da dođu, uz dozvolu sportskog sektora. Potrebno je vreme, međutim, kao trener možete da se branite samo rezultatima, jer nikog ne intereusje ko je kad došao", reči su Duljaja.