Superliga Srbije

Uspešan debi Perišića protiv Lalatovića, Napredak pobedio posle četiri meseca!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2023 16:37
Uspešan debi Perišića protiv Lalatovića, Napredak pobedio posle četiri meseca! MN Press

 Šok terapija u Kruševcu je uspela. Napredak je sa novim trenerom Draganom Perišićem prekinuo neuspešan niz od osam mečeva bez trijumfa i golovima Šarića sa bele tačke i Bastajića pobedio Radnički iz Niša 2:0 (0:0) u prvom meču 23. kola Mozzart bet Superlige. Napredak se poslednji put radovao 15. oktobra prošle godine protiv Radnika iz Surdulice, kada je Putinčanin bio strelac u 73. minutu. Nišlije su još jednom razočarale, poraz ih je udaljio od borbe za plej-of, pa će morati više da razmišljaju o opstanku.

Posle egal prvog poluvremena, sa po jednom prilikom na obe strane, Napredak je u 55. minutu došao do prednosti. Andrić je napravio penal, pritom je zaradio i isključenje, a Marko Šarić je bio uspešan realizator sa bele tačke.

Marko Putinčanin je nepromišljenim startom na sredini terena brojčano izjednačio snage jer je u 64. minutu zaradio drugi žuti karton. Međutim, Nebojša Bastajić je samo dva minuta kasnije prošao pored Varge i sa 14 metara ispalio projektil u sam gornji ugao za vođstvo od 2:0. Pokušao je Radnički da se vrati u meč, Mićin i Škrbić nisu realizovali dve prilike, pa je Napredak stigao do značajne pobede.

"Imali smo samo dva dana rada, malo je to da igrači usvoje neke moje zamisli, ali oni su danas bili ti koji su izneli pritisak i ostvarili pobedu. Ovaj trijumf treba da nam bude podstrek za dalje", istakao je posle meča za TV Arena sport Dragan Perišić, trener Napretka.

Radnički iz Niša doživeo je još jedan neugodan poraz, trener Nenad Lalatović je istakao da je bio "miran" na klupi iz nekih vsojih rzaloga koje znaju u klubu.

"Penal i isključenje našeg igrača su bili prelomni momenat u meču. Međutim, kad smo ostali sa istim brojem igrača i mogli nešto da napravimo, individulanom greškom našeg igrača, koji je krenuo kontra nogom na loptu, a Bastajić mu ušao iza leđa i postigao gol, sve je bilo rešeno", rekao je Lalatović.

Mozzart Bet Superliga, 23. kolo

Četvrtak

Napredak - Radnički Niš 2:0 (0:0)
/Šarić 55 pen, Bastajić 65/

Voždovac - Mladost Lučani 16.30 (TV Arena 2 Premium)

Petak

Vojvodina - Radnik Surdulica 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Čukarički - Kolubara 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Subota

Javor - Crvena zvezda 14.00 (TV Arena 1 Premium)
TSC - Spartak 16.00 (TV Arena sport 10)
Novi Pazar - Mladost GAT 18.00 (TV Arena sport 1)

Nedelja

Partizan - Radnički 1923 16.30 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore