Superliga Srbije

Olajinka se priključio pripremama: Dolazak u Zvezdu za mene je korak napred

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

26.06.2023 14:51
Olajinka se priključio pripremama: Dolazak u Zvezdu za mene je korak napred Facebook/FK Crvena zvezda

Fudbaleri aktuelnog šampiona Srbije trenutno se nalaze na Zlatiboru gde se uveliko pripremaju za novu sezonu u Ligi šampiona i domaćem prvenstvu. Novi šef stručnog štaba, Barak Bahar, je imao dovoljno vremena da se upozna sa igračima koji su već bili tu, dok nova pojačanja uveliko pristižu.

Do sada je u redove Crvene zvezde pristiglo nekoliko pojačanja (Kraso, Ado, Glazer, Stamenić), a ono najnovije je nigerijski ofanzivac, Piter Olajinka (27). Posle Marka Stamenića i napadač, koji je potpisao za crveno-bele u januaru, u ekipu crveno-belih pristigao je iz praške Slavije, sa kojom je u sezoni za nama izborio drugo mesto na tabeli češkog prvenstva.

Sportski direktor, Mitar Mrkela, je kao po običaju predstavio novo pojačanje:

"Zadovoljstvo mi je da predstavim još jedno pojačanje, mada smo ga doveli još zimus. Dolazi kao slobodan igrač iz praške Slavije gde je bio najbolji igrač, reprezentativac je Nigerije. Prošle sezone je postigao 4 gola u Ligi konferencija i 11 golova u prvenstvu. Verujem da će biti veliko pojačanje, poseduje sve karakterisike koje smo tražili i mislim da naš tim sa njim dobija novu fizionomiju", rekao je Mrkela.

Potom se i Olajinka prvi put obratio javnosti:

"Sjajno je biti ovde, srećan sam. Imao sam priliku da posetim stadion i oduševljen sam onim šta sam video tamo", počeo je Nigerijac, pa dodao:

"Gledao sam nekoliko utakmica i video sam dosta kvalitetnih i odličnih igrača".

Slavija ga platila 3,2 miliona evra

Piter Olajinka je od 2012. godine u Evropi, igrao je za Bilis, Skenderbeg, a od 2016. bio je član Genta (transfer 1,1 milion evra), koji ga je pozajmljivao prvo Dukli, a zatim Varegemu. Posle dobrih partija u oba kluba, praška Slavija ga je 2018. godine platila Belgijancima 3,2 miliona evra. Nigerijac je pet godina sa uspehom nosio dres Pražana, na 183 meča postigao je 50 golova uz 26 asistencija.

Na konstataciju da će se za mesto boriti sa Aleksandrom Kataijem, odgovorio je da nijednog saigrača ne gleda kao konkurenciju.

"Igramo na različitim pozicijama, ja sam nešto ofsnzivniji. Ne takmičim se ni sa kim, jednostsvno ne gledam saigrače kao konkurenciju. Fokusiran sam samo na uspeh tima".

Pored toga što je bio nosilac igre, u Slaviji je nosio i kapitensku traku. Ipak, odlazak mu nije pao toliko teško, s obzirom na to da na to gleda kao nove izazove:

"To je deo posla, igrači ponekad žele promenu i nove izazove. Dolazak u Crvenu zvezdu je novi korak za mene koji je veoma važan za budućnost moje karijere".

Za kraj, istakao je zbog čega se opredelio za broj 14:

"Kada sam se vraćao iz povrede 2017. prešao sam na pozajmicu u Duklu i izabrao broj 14, pa sam rešio da tako učinim i ovaj put".

Fudbaleri Crvene zvezde od 18.00 časova u Užicu igraju prvi kontrolni meč u novoj sezoni a rival je Sloboda.