Superliga Srbije

Reprezentativac Novog Zelanda u dresu Crvene zvezde: Srce je reklo da se vratim korenima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2023 13:04
Reprezentativac Novog Zelanda u dresu Crvene zvezde: Srce je reklo da se vratim korenima FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda uveliko priprema tim za novu sezonu i izazove koji prvaka Srbije očekuju u grupnoj fazi Lige šampiona, ali i u domaćim takmičenjima. Upravo kluba sa stadiona "Rajko Mitić" postavila je visoke ciljeve za narednu sezonu, a kako bi oni bili ostvareni neophodna su i osveženja, odnosno pojačanja.

Još jedan od fudbalera koji je stavio potpis na čevorogodišnji ugovor sa crveno-belima je Marko Stamenić, momak sa Novog Zelanda, čiji su porodični koreni iz Srbije.

"Pre svega sam ponosan što sam u Zvezdi. Imam korene iz Srbije zbog oca i ponosan sam što ću igrati za klub i crveno-bele sledeće četiri godine. Stvarno uživam u svemu do sada, momci su me sjajno dočekali", rekao je Stamenić na svojoj promociji u novom klubu.

Markov otac je rođen i odrastao u Novom Sadu, ali se devedesetih godina preselio na Novi Zeland.

Mrkela: Stižu nova pojačanja

"Radimo na nekim igračima, pisali ste o njima, a očekujem da u narednih nekoliko dana predstavimo novo pojačanje. Dokle god prelazni rok traje, uvek ima mogućnost da neko dođe, pojavi se interesantno ime i uvek može i da neko ode. Degenek je nama uvek interesantan, ostavio je dobar utisak u Zvezdu, poznaje ga Barak Bahar i ceni ga, ali ima ugovor sa Kolumbusom još šest meseci. Videćemo, zavisi i od odlazaka, imamo šest igrača na tom mestu. Radi se i na odlascima, ali još uvek nismo dobili prihvatljivu ponudu da realizujemo transfere. O Kangvi se piše, dosta klubova je zainteresovano za njega." 

"Ja sam se rodio na Novom Zelandu, tamo sam živeo 18 godina, pre nego što sam se vratio u Evropu. Sada sam se vratio tamo odakle su mi koreni", dodao je igrač Crvene zvezde.

Stamenić može da pokrije više pozicija u timu.

"Igrao sam u reprezentaciji i ofanzivnog veznog, u Kopenhagenu i štopera, ali što se mene tiče, vidim se u sredini, u centrali, jer volim i da napadam i da branim. Ima prostora za napredak, radujem se tome, znam šta mogu da pružim klubu." 

Nema posebne želje kada je reč o rivalima u Ligi šampiona. 

"Imaćemo priliku da igramo sa velikim klubovima, ali i mi smo veliki klub. Zbog toga, fokus je na nas i naše ciljeve. Želimo pobede, a ako budemo igrali sa nekim velikanom, biće to samo bonus. Uzbuđen sam za ono što dolazi, siguran sam da ćemo biti dobri." 

 Stamenić je pričao malo i o kulturi Novog Zelanda i broju 6.

"Haka je važna kultura na Novom Zelandu, učimo to kao deca. Imao sam priliku da uradim taj ples, ali kad ovde pogodim, proslaviću gol sa saigračima, jer fudbal je timska igra. Odrastao sam uz fudbal, iako su tamo popularni i drugi sportovi, ali ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu mi je preneo tata. Od malih nogu sam postao potpuni zaljubljenik u fudbal. Što se ragbija tiče, mršav sam bio za to, preduslov je da budeš krupan. Kad sam bio dete, bio sam prilično mršav, i izabrao fudbal, mislim da nisam pogrešio. Što se broja tiče, nosio sam ga i kad sam bio dete, znači mi, smatram da je 'šestica' srce tima, a ja to želim da budem u Zvezdi." 

Kada je stigao poziv Zvezde, Marko nije dugo razmišljao.
 
"Imao sam opcija, ali srce je reklo Zvezda. Znam da je ovo pravo mesto za mene i moj fudbalski razvoj. Složila se i moja porodica s tim, podržali su me i zaista smo ponosni što sam fudbaler Crvene zvezde", podvukao Stamenić. 

Marko Stamenić je rođen u Velingtonu na Novom Zelandu, ali poseduje i srpski pasoš tako da neće zauzimati mesto stranca u Crvenoj zvezdi. Reč je o centralnom veznom fudbaleru rođenom 19. februara 2002. godine. Afirmisao se u Kopenhagen u Ligi šampiona, kada je bio jedan od najboljih aktera u duelima sa Mančester Sitijem i Seviljom. Za danski tim je odigrao 23 meča, a standardan je reprezentativac Novog Zelanda.