Superliga Srbije

Edmund Ado spreman za da "gine" za Zvezdin dres: Daću sve od sebe da ispunim očekivanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2023 13:55
Edmund Ado spreman za da "gine" za Zvezdin dres: Daću sve od sebe da ispunim očekivanja FK Crvena zvezda

Crvena zvezda dovela je drugo pojačanje ovog leta. Nakon što je na Marakanu stigao Žan Filip Kraso, crveno-beli ozvaničili su danas saradnju i sa reprezentativcom Gane Edmundom Adom, koji je na konferenciji za medije istakao da je jako uzbuđen što je došao u Beograd.

Bivši fudbaler Spartaka iz Subotice i moldavskog Šerifa potpisao je ugovor sa Zvezdom na četiri godine, a u klubu će nositi dres sa brojem 21.

"Sjajni su utisci, zaista me je lepa atmosfera dočekala na Marakani i srećan sam što sam ovde. Uzbuđen sam što ću imati priliku da igram pred Zvezdinim navijačima, dobro ih pamtim. Dugo je trajalo interesovanje, i svestan sam očekivanja, tako da ću dati sve od sebe da učinim navijače ponosnima. Prilagodio sam se na život u Srbiji, iako nije bilo lako kada sam došao, promene i sve, ali pomoglo mi je ovih šest meseci da se naviknem na fudbal i uslove. Polako učim i jezik, reči koje znam, možda nisu prikladne za konferenciju, ali popraviću vokabular, biće bolje kada sledeći put budemo razgovarali", rekao je Ado na zvaničnom predstavljanju.

On je podsetio da je imao priliku da igra na Marakani u dresu Šerifa. "Sećam se atmosfere i navijača, to mi je bilo nestvarno. Pokušaću da u Zvezdi budem još bolji nego u Šerifu i da pomognem ekipi da ostvarimo zacrtane ciljeve. O konkurenciji ne razmišljam, jer ne gledam saigrače na taj način. Svi smo tu zbog zajedničkog uspeha. Kada dobijem šansu na terenu, daću sve od sebe da je iskoristim", istakao je Ado.

Ado (23) je u Crvenu zvezdu došao iz subotičkog Spartaka. On je u Spartak stigao početkom godine, a imao je ugovor sa klubom iz Subotice do juna 2025. Ado je od 2018. do 2021. igrao za slovačku Senicu, a potom je do kraja 2022. nastupao za Šerif iz Tiraspolja. Za reprezentaciju Gane odigrao je osam utakmica.

"Želeli smo Ada i ranijih godina, nismo uspeli da ga dovedemo, posle se malo izgubio iz našeg fokusa, ali je odigrao dobru polusezonu u Spartaku. Mlad je igrač, rođen 2000. godine, igra na poziciji centralnog veznog igrača, ima iskustvo iz Lige šampiona i reprezentacije. Verujem da će u Zvezdi imati dobre godine i doprineti uspesima kluba", izjavio je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.