Superliga Srbije

Zvezda do četvrtka potpisuje kvartet stranaca: golmana, veznog i dvojicu napadača

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

19.06.2023 13:19
Zvezda do četvrtka potpisuje kvartet stranaca: golmana, veznog i dvojicu napadača MN Press

Crvena zvezda je pre šest meseci rešila da napravi novi restart, da sa novim ljudima, trenerom, igračima, energijom izađe treći put u Ligu šampiona i da proba da napravi nešto više, bar obezbedi proleće u Evropi preko Lige Evrope. Generalni direktor Zvezdan Terzić odgovarao je na brojna pitanja novinara, ponovio je da "Zvezda nema konkurenciju u Srbiji", da će "prihod ove sezone biti oko 55 miliona evra", da se klub zalaže za većim brojem stranaca, ali i većim brojem bonus igrača...

Terzić nije potvrdio poimence, ali jeste negde kroz opasku "sve što ste pisali poslednjih dana je 'tu negde' tačno", da će do četvrtka i puta na Zlatibor novi trener Barak Bahar u timu imati i golmana Omrija Glazera (Berševa), veznog igrača Edmunda Ada (Spartak), te napadače Žan Filip Krasoa (Sent Etjen) i Emanuelea Late Lata (Atalanta). Tu treba dodati i povratnika Miloša Degeneka, koji je dogovorio treći povratak na "Marakanu".

"Nikad ranije nismo završili prelazni rok, očekujem tri-četiri potpisa do četvrtka. Neću o imenima, ali mogu da kažem pozicije - golman, zadnji vezni i dva napadača", rekao je Terzić.

Terzić: Borjana čeka mesto u rukovodstvu Zvezde

Zvezdan Terzić je potvrdio da je kapiten Milan Borjan otišao na pozajmicu od godinu dana, ali da su mu vrata kluba uvek otvorena:

"Prošlog leta smo sa Borjanom potpisali novi ugovor na četiri godine i pokazali koliko ga cenimo, tako da ne mislim na njega kada kažem da je jedna era Zvezde pri kraju. Lično sam vezan za njega, doveo sam ga pre šest godina iz Ludogoreca, dao mu traku, novi ugovor i zaista smo imali dugoročne planove s njim, ali profesionalni fudbal ima drugačija pravila. Bahar je želeo drugačiji profil golmana i mi smo mu uslišili želju. Borjan je mnogo da Zvezdi, vrata su mu otvorena, otišao je na pozajmicu i sigurno će se vratiti i pronaći svoje mesto u klubu, u menadžmentu ili rukovodstvu, jer je pametan i lider". 

Bahar, koji nije želeo da daje izjave medijima što se ne pamti za prvi dan prirpema, danas je na prvom treningu imao 25 igrača, a nedostajalo je još njih osmororica: Eraković, Azarov, Stamenić, Kanga, Kangva, Bukari, Radulović i Olejinka. Ugovor je potpisao, a "sedmicu" zadužio i talentovani Jovan Šljivić, pa je izvesno da će sa spiska od 38 igrača, ako dodamo i kvaretet koji pristiže na pozajmice, kaljenja, otići 13 do 15!

Potvrdio je Terzić da Aleksandar Dragović ostaje u klubu, nije još da će poneti traku, ali ne zna da li da se prodaje Strahinja Eraković.

"Mi imamo više ponuda za njega Strahinju, iskreno još razmišljamo, Moraćemo i njega da sačekamo, da vidimo kako on razmišlja, šta želi. Za sada je bliži da ostane jer ćemo mi ovaj novac imati sigurno u januaru, a pritom će imati šest mečeva u Ligi šampiona, reprezentaciji", istakao je Terzić.

Zvezda jeste ponudila TSC-u dva miliona evra za Petra Ratkova, ali ne kao prvu opciju. Vicešampion Srbije je napadača prodao za 4,5 miliona evra Salcburgu, šampion je nove napadače našao u inostranstvu, dvojicu za oko 3,8 miliona evra.

Kada je Crvena zvezda u pitanju, prelazni rok se završava 31. avgusta. Novi trener Barak Bahar će tek upoznavati ekipu i igrače, realnost je da će birati po svom nahođenju i da sigurno neće želeti na spisku da ima više od 25 fudbalera.