Superliga Srbije

Plej-aut Mozzart Bet Superlige na Areni: Napredak dočekuje niški Radnički, Mladost i Radnik u Lučanima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2023 12:15
Plej-aut Mozzart Bet Superlige na Areni: Napredak dočekuje niški Radnički, Mladost i Radnik u Lučanima Superliga Srbije

Danas od 18.15 biće odigrana dva meča četvrtog kola plej-auta Mozzart Bet Superlige Srbije. Mladost i Radnik (TV Arena 2 Premium) će odmeriti snage u Lučanima, dok će Napredak u Kruševcu dočekati Radnički iz Niša.

Niko od pomenutih ekipa nije bezbedan od ispadanja, pa čak ni Napredak koji ima najviše bodova (37). Deluje da je najugroženiji niški Radnički sa 29 osvojenih bodova i gorom gol razlikom od Mladosti.

Trener Nišlija, Dragan Šarac, istakao je kako nema razloga da menja dosadašnju 4-3-3 formaciju, jer je donela boljitak:

"Koliko je dobra i kvalitetna ekipa, Napredak je pokazao i u meču četvrtfinala Kupa Srbije, kada je od Crvene zvezde eliminisan tek nakon penala. Kruševac je jedno izuzetno teško gostovanje, ali mi moramo da pružimo maksimum, jer nam je bukvalno svaki bod bitan i dragocen u pokušaju da izbegnemo baraž i izborimo direktan opstanak u ligi. Imamo nekoliko kadrovskih problema i da maler bude veći, svi su u odbrani. Povređeni su još od ranije Maka Gaku, Savić i Frej, a priključio im se Andreja Stojanović, koji je juče napustio trening i videćemo da li će naša lekarska služba uspeti da ga osposobi za meč. Izostanak Rosića je ogroman hendikep, reč je o jednom od najboljih golmana u ligi, ali Dimitrije Stevanović uživa ogromno poverenje saigrača i ne mislim da će tu biti bilo kakvih problema", rekao je Šarac.

Sa druge strane, Kruševac se nalazi u sigurnoj zoni, ali su i tamo svesni da je preostalo još tri kola:

"Utakmica protiv Zvezde u Kupu je iza nas, dali smo maksimum i nećemo se više vraćati na nju. Posledica meča je povreda Ljubomirca, koji neće moći da počne sutrašnji susret, ali biće u konkurenciji. U plej-autu se ipak stvorila velika neizvesnost, pa nam je cilj da što pre zvanično osiguramo naš status i budemo mirni u poslednjim kolima", rekao je trener Napretka, Dragan Perišić, pa dodao:

"Radnički ima dobar igrački kadar, ali mi smo jako motivisani za meč. Razlika u kvalitetu ekipa u ligi je neznatna i bitan je energetski nivo. I pored toga što nismo otišli u polufinale Kupa, način na koji smo odigrali meč protiv Zvezde nam daje samopouzdanje, tako da očekujem da potvrdimo dobru igru i ostvarimo pozitivan rezultat", podvukao je Perišić.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 34. kolo plej-aut:

Nedelja

Mladost GAT - Spartak 1:1 (0:0)
/Milić 57 - Ado 84/

Javor - Kolubara 2:0 (1:0)
/Kembel 12, 52/

Utorak

Napredak - Radnički Niš 18.15 (TV Arena Premium 1)
Mladost Lučani - Radnik 18.15 (TV Arena Premium 2)