Superliga Srbije

Edmund Ado prvencem doneo Spartaku veliki bod protiv Mladosti GAT

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2023 17:30
Edmund Ado prvencem doneo Spartaku veliki bod protiv Mladosti GAT MN Press

Edmund Ado nije mogao da izabere bolji momenta za prvenac u dresu Spartaka. Vezni igrač iz Gane je golom u 84. minutu doneo Spartaku bod protiv Mladosti GAT u Novom Sadu 1:1 (0:0) u 34. kolu plej-auta Mozzart bet Superlige i uvećao šanse Subotičana da obezbede opstanak.

Imala je Mladost prednost, stabilnost sve do pred kraj kada su taktičkom greškom omogućili rivalu da ih kazni, pa su ostali poslednji na tabeli i posle 34. kola.

Posle prvog poluvremena u kojem nije bilo prilika, Mladost GAT je zaigrala bolje, pogotovo od kada je Nenad Lalatović na teren poslao Jovana Mituljikića. Pozajmljeni talentovani igrač Crvene zvezde je dobro centrirao sa leve strane, Nemanja Milić odlično skočio i šutirao glavom, a golman Filip Manojlović nije uspeo loptu da spreči da pređe celim obimom gol liniju.

Činilo se da će Novosađani stići do značajne pobede, međutim u 84. minutu zaboravili su na Edmunda Ada. Očekivali su da će Todorski centrirati sa desne strane a makedonski internacionalac je video da je vezni igrač iz Gane sam na 16 metara. Ado je kroz šumu nogu pogodio mrežu.

Međutim, samo tri minuta kasnije Šimura je s leđa oborio Brazilca Dal Bela na samoj liniji šesnaesterca. Sudija je dosudio prvo penal, ali je morao da gleda sačeka VAR. Japanac je dobio crveni karton, a Mladost samo slobodan udarac sa ivic šesnaesterca. Maksimović je pogodio sam igrača u živom zidu.

Brazila Dal Belo je i u trećem minutu nadoknade bio meta grubog starta, pa je sudija Minaković isključio i Marka Bugarina. Spartak je ostao sa dva igrača manje u nadoknadi i uspeo je da se odbrani.

Mozzart bet Superliga, 34. kolo plej-aut

Nedelja

Mladost GAT - Spartak 1:1 (0:0)
/Milić 57 - Ado 84/

Javor - Kolubara 19.30 (Arena 2 Premium)

Utorak

Napredak - Radnički Niš 18.15 (TV Arena Premium 1)
Mladost Lučani - Radnik 18.15 (TV Arena Premium 2)