Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga: Bitka za pozicije u doigravanju u naredna četiri dana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2023 22:06
Mozzart bet Superliga: Bitka za pozicije u doigravanju u naredna četiri dana MN Press

Bubamara ne miruje na terenima Mozzart bet Superlige Srbije, jer se odmah nastavljaju mečevi 29. pretposlednjeg kola prvog dela šampionata. Osam mečeva odigraće se u naredna četiri dana, od utorka do petka, uz tv prenose na kanalima TV Arena sport.

Minulo kolo donelo nam je mnogo uzbuđenja, Partizan je posle poraza u Novom sadu od Vojvodine pao na četvrto mesto jer ga je posle TSC pretekao i Čukarički. Crno-beli u sredu dočekuju Voždovac koji bi trebalo da zadrži sedmu poziciju i plasman u plej-of jer ima identičan skor sa Kolubarom ali i sedam golova bolju gol razliku. 

Neće imati lak posao ni TSC, ni Čukarički da zadrže trenutne pozicije. Ekipa iz Bačke Topole u petak igra vojvođanski derbi sa Vojvodinom i samo pozitivan rezultat ostaviće ih sigurno na mestu "broj dva" pred poslednje kolo. Čukarički je slavio u Nišu posle 18 godina i gostuje Javoru u Ivanjici koji će sigurno dati maksimum da ostane bar u teoretskoj trci za osmo mesto koje vodi u plej-of.

 

 

Kolo otvaraju u utorak Napredak i Mladost iz Lučana. Kruševljani se nadaju da bi mogli kao i prošle sezone na mala vrata da se ušunjaju u gornji dom, ali za to im je potrebno da Radnički 1923 iz Kragujevca ne osvoji tri, a Kolubara ne osvoji više od četiri boda u poslednja dva kola.

Kruševljani imaju lošiji skor od Radničkog, a bolji od Kolubare. Kragujevčani imaju bolji skor od Kolubare i za ostanak na osmoj poziciji moraju da imaju identičan ili veći broj osvojenih bodova od ekipa iz Lazarevca i Kruševca. S obzirom na to da u poslednjem kolu gopstuiju Crvenoj zvezdi koja nije poražena na stadionu "Rajko Mitić" od 2017. godine, Radnički 1923 će u duelu sa imenjakom iz Niša imati mogućnost da overe plasman u plej-of ako Kolubara ne pobedi Mladost GAT u Novom Sadu.

Lider Crvena zvezda gostuje u sredu u Subotici. Spartak je sa novim trenerom Milanom Milanovićem prekinuo seriju poraza i pokuaće da iznenadi crveno-bele.

Poslednje 30. kolo pred doigravanje započeće sigurno u nedelju, a da trajaće dva ili tri dana. Termini još nisu definisani.

Mozzart bet Superlige, 29. kolo

Utorak

Napredak - Mladost L. 18.00 (TV Arena Premium 2)

Sreda

Partizan - Voždovac 16.30 (TV Arena Premium 1)

Mladost GAT - Kolubara 18.45 (TV Arena Premium 3)

Spartak ŽK - Crvena zvezda 18.45 (TV Arena Premium 1)

Četvrtak

Novi Pazar - Radnik 16.00 (TV Arena Premium 2)

Radnički 1923 - Radnički Niš 16.00 (TV Arena Premium 1)

Javor Matis - Čukarički 18.00 (TV Arena Premium 1)

Petak

TSC - Vojvodina 17.00 (TV Arena Premium 2)