Superliga Srbije

Luka Adžić: Čukarički je porodica, nismo opterećeni drugim mestom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

28.03.2023 13:35
Luka Adžić: Čukarički je porodica, nismo opterećeni drugim mestom MN Press

Odavno u Mozzart bet Superligi nije se dogodilo da tri ekipe TSC, Partizan i Čukarički budu u poziciji da se bore za drugo mesto. U preostala tri kola prvog dela boriće se ova tri kluba za što bolju poziciju u plej-ofu, a onda u sedam kola doigravanja i za to drugo mesto koje ove sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Luka Adžić, nekada velika nada Crvene zvezde vratio se u srpski fudbal posle epizoda u Anderlehtu, Emenu, Ankaragučuu i Cvoleu i u Čukaričkom pruža sve zapaženije partije.

"U klubu vlada porodična atmosfera. Čukarički poseduje izvanredne uslove da se redovno takmiči u evropskim kupovima. Jako sam zadovoljan i srećan ovde i zaista imam samo reči hvale", istakao je Adžić.

Na pitanje da li se u svlačionici Čukaričkog među igračima vodi priča o mogućnosti da se igraju kvalifikacije za Ligu šampiona Adžić kaže:

"Ne opterećujemo se time. Imamo kratkoročne ciljeve i planove, fokus je od utakmice do utakmice. Svesni smo da TSC ove sezone igra izvanredno i zasluženo su tu gde jesu. Takođe, niko ne bi smeo da otpisuje Partizan, bez obzira na njihovu trenutnu formu. To je veliki klub i sigurno će pronaći rešenje da izađu iz ove krize. Sa druge strane mi imamo naš put, naše ciljeve i dobar ritam. Ne krijem da bismo svi jako želeli da budemo drugi i time ostvarimo najbolji plasman u istoriji kluba. Daćemo sve od sebe da pre svega pružimo dobre igre, igramo kvalitetan fudbal, pa ćemo na kraju videti dokle će nas to dovesti".

U inostranstvu mi se nisu složile kockice

Osvrnuo se Adžić na godine provedene u Belgiji, Holandiji i Turskoj.

"Sakupio sam mnogo iskustva i mislim da sam igrajući u tri kluba i tri različite lige igrački sazreo. Za protivnike i saigrače imao sam neka zaista velika imena, ali nekako se kockice nisu poklopile. Mislim da nisam podbacio gde god da sam igrao, a iz Holandije, koja mi je jako odgovarala, otišao sam iz prostog razloga jer sam želeo da se borim za vrh tabele. Sa Cvoleom smo ispali iz lige i zaista mi je falilo da se borim za visok plasman. Sve to sam dobio u Čukaričkom. Zbog povrede još tražim pravu formu, ali mislim da u finišu sezone mogu da pokažem sav potencijal".

Još od 1998. godine kada je Obilić osvojio titulu šampiona države, prva dva mesta u domaćem šampionatu redovno su bila rezervisana isključivo za Crvenu zvezdu i Partizan, osim 2019. godine kada je "večite" razdvojio Radnički iz Niša. Tim sa Banovog brda je od osnivanja kluba četiri puta osvajao treće mesto na kraju prvenstvene trke, ali ove sezone silno želi da napravi i korak više.

"Nikad nije bilo zanimljivije, mislim da će o konačnom plasmanu na tabeli odlučivati poslednje uatkmice. Očekuje nas prilično napeta završnica".

Finiš prvenstvene trke ne posmatramo samo kroz borbu za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, dodao je on.

"Moramo veoma ozbiljno da shvatimo sve preostale mečeve. Slede nam dva teška gostovanja u Nišu i Ivanjici. Moramo isključivo da se fokusiramo od utakmice do utakmice, da ne razmišljamo mnogo o tabeli i ne gledamo mnogo unapred. Ako budemo razmišljali o tim kalkulacijama nećemo ostvariti željeni rezultat, već svakoj utakmici moramo da prilazimo pojedinačno".

Čukarički po planu "gura" i u Kupu Srbije, ekipa sa Banovog brda izborila je plasman u četvrtfinale pobedom protiv Metalca 2:0, a jedan od strelaca bio je i Adžić.

"U Kupu bi dosta toga moglo da zavisi i od žreba. Ukoliko bismo imali sreće u izvlačenju uveren sam da možemo da dođemo do finala, a onda je sve moguće. Čukarički je to već pokazao 2015. godine trijumfom protiv Partizana", zaključio je Adžić.