Superliga Srbije

Počinje plej-aut Superlige Srbije: Spartak želi reprizu protiv Javora, Nišlije "jure" prvu pobedu u duelu sa Radnikom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2024 13:03
Ognjen Mudrinski MN Press
Ognjen Mudrinski

Svaki gol, svaki bod biće važan u borbi za opstanak. Danas se igraju i prve tri utakmice plej-auta, a samo Novi Pazar može da kaže da je siguran u ovom društvu kada je borba za opstanak u pitanju. 

Spartak će na severu Bačke sa novim trenerom Milošem Kruščićem pokušati da dođe do tri boda kako bi već na startu plej-auta osigurao superligaški status i za sledeću sezonu.

Što se tiče Javora, Ivanjičani se nalaze u opasnoj zorni i trenutno su prvi klub ispod crte, odnosno na mestu su koje vodi u baraž, ali imaju i samo bod zaostatka u odnosu na IMT. "Traktoristi" sutra igraju sa Železničarom na domaćem terenu. 

Spartak i Javor sastali su se i u 30. kolu Superlige, a uspešniji su bili Subotičani, a slavili su minimalnim rezultatom. Do tri boda su došli zahvaljujući pogotku Ognjena Mudrinskog. U prvom duelu ove dve ekipe, u Ivanjici je slavio Javor sa 2:0, pa se očekuje još jedna neizvezstan meč.

Radnički u Nišu dočekuje već "prežaljeni" Radnik, mada bi trebalo imati u vidu da ekipa sa Čaira ove sezone nije savladala Surduličane. Poslednjeplasirani tim elitnog ranga početkom marta slavio je u Nišu sa 3:0, dok je u Surdulici bilo nerešeno 0:0. 

 

 

Voždovac je od ekipe koja se bori za evropsku scenu, došao u situaciju da strepi za superligaški status. Loše su odigrali prolećni deo sezone "zmajevi", pa su u plej-aut ušli sa pozicije broj 14. Istina ima Voždovac četiri boda viška u odnosu na Železničar, ali da bi obezbedio makar baraž moraće da se iz Novog Pazara vrati minimum sa bodom. Uspeli su "zmajevi" početkom prolećnog dela sezone u tome kada je na terenu kraj Jošanice bilo 2:2, dok su kod kuće slavili sa 1:0.

 

 

U poslednjem okršaju u plej-autu, IMT u ponedeljak dočekuje Železničar i biće to duel starih znanaca iz prvoligaškog društva. Ako Pančevci stignu do pobede nema sumnje da će dodatno zakomplikovati stanje na tabeli, a oni će se vraćatiti u "igru" za opstanak.
Do kraja prvenstva će voditi velika borba za svaki bod u plej-autu za opstanak. 

 

Mozzart Bet Superliga Srbije, 31. kolo plej-aut

nedelja

Spartak ŽK - Javor Matis 16.00 (AS4)
Novi Pazar - Voždovac 20.00 (AS2)
Radnički Niš - Radnik (AS10)

ponedeljak

IMT - Železničar 16.00 (AP1)

 

Standings provided by Sofascore