Superliga Srbije

Vladimir Gaćinović nije više trener Napretka: Razlaz na zahtev nezadovoljnog šefa struke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.04.2024 22:15
Vladimir Gaćinović posle poraza od Radnika napustio Napredak MN Press
Vladimir Gaćinović posle poraza od Radnika napustio Napredak

Fudbaleri Napretka izgubili su danas od Radnika, u svom Kruševcu, ali i ostali bez trenera Vladimira Gaćinovića, o čemu je klub javnost opbavestio putem društvenih mreža.

Niko se nije nadao porazu od "fenjeraša" Mozzart Bet Superlige Srbije, ali ni ostavci prekaljenog stručnjaka, na čiji predlog je uprava uz dogovor raskinula saradnju pre oročenog roka. 

"Šef stručnog štaba Gaćinović i klub sporazumno su raskinuli saradnju na njegov zahtev", kratko je objavio Napredak na društvenim mrežama, ne potvrđujući na taj način lično nezadovoljstvo Gaćinovića odnosom igrača prema utakmici.

Iz njegovog komentara viđenog, međutim, jasno se da zaključiti šta ga je nateralo da ode posle samo nekoliko meseci rada.

"Ono što smo danas prezentovali kruševačkoj publici je bruka i sramota. Očekivao sam da ne budemo u punom ritmu, jer igrači znaju da se utakmice ne dobijaju u nedelju, nego ostalim danima. E, pa, svakog od tih dana mi smo izgubili današnji meč. Sve to iz nekih razloga, o kojima ne bih pričao sada. Nismo zaslužili bolje. Sebe smatram glavnokomandujućim i moja je odgovornost takođe tu. Ako je neko u klubu zadovoljan plej - ofom, ja nisam.

Imam puno veće ambicije od onih koje trenutno Napredak ima. Ovo ne liči na moj tim. Radnik je zaslužio da nas sa više razlike pobedi zbog neodgovornosti, nediscipline u igri. Očigledno da su se neki igrači zadovoljili sitnim ambicijama. Sve dobro su fudbaleri sami krvavo izborili, ovaj meč to ne menja, ali da se sve to ruši na ovakav način je nedopustivo. Treba da nas je sramota zbog kruševačke publike koja ovo nije zaslužila", rekao je Gaćinović. 

Napredak je i pored ovog kiksa ostao iznad crte i takmičenje nastavlja kao član plej-of društva od osam najbolje rangiranih superligaša. I to ponajviše zaslugom bivšeg trenera, čiji je angažman počeo u novembru. 

Standings provided by Sofascore