Superliga Srbije

(VIDEO) Vojvodina u nadoknadi vremena rešila dramu protiv TSC-a, Radnik šokirao Napredak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.04.2024 18:27
Saša Jovanović, strelac jednog gola za TSC u porazu od Vojvodine MN Press
Saša Jovanović, strelac jednog gola za TSC u porazu od Vojvodine

U prvim utakmicama 30. kola Mozzart Bet Superlige Srbije u jednom od derbija zadnje runde regularnog takmičenja fudbalskog prvenstva Srbije, Vojvodina je u "foto-finišu" savladala TSC-a na svom terenu - 3:2 (2:0), dok je "fenjeraški" Radnik u gostima naneo neočekivani poraz Napretku - 0:2 (0:1). 

Svedoci susreta u Novom Sadu siti su se nagledali golova, a i srce im je preskakalo od uzbuđenja i neizvesnosti, jer su "lale" imale dva gola prednosti, pa izgubile zalihu, da bi u dubokoj nadoknadi vremena ipak srušile tim iz Bačke Topole. 

Strelci za Vojvodinu bili su Dejan Zukić, u ranoj fazi susreta (9. minut), Norman Kambel (44), uz podršku Kejleba Zadi Serija, te junak pobede Njegoš Petrović (90+5), kome je Andrija Radulović pomogao da zatrese tribine "Karađorđa". 

 

 

 

 

Bod učesniku grupne faze tekuće Lige Evrope umalo su doneli Ifet Đakovac (49) i Saša Jovanović (79). Prvi je zasluge za pogodak podelio sa Aleksandrom Ćirkovićem, dok je drugom posao olakšao Bence Šoš. Tek, Vojvodina i TSC su ostali na svojim pozicijama pred plej-of, Novosađani kao četvrti a Topolčani na poziciji više. 

 

 

 

U Kruševcu je za to vreme Radnik tražio i našao put do brejka, a tek treću pobedu sastavu iz Surdulice doneli su Haris Hajdarević, na asistenciju Jovana Anđelkovića, u 11. minutu i Borko Duronjić, uz pomoć već pomenutog asistenta, u finišu meča u gradu pod Bagdalom (88).

Na sreću Napretka, ovaj poraz mu nije mogao oduzeti već obezbeđeni plasman u plej-of, dok Surduličani teško mogu da sačuvaju superligaški život, odnosno izbegnu ispadanje u niži rang takmičenja. 

 

 

 

Mozzart Bet Superliga, 30. kolo

nedelja

Napredak - Radnik 0:2 (0:1)
/Hajdarević 11, Duronjić 88)

Vojvodina - TSC 3:2 (2:0)
/Zukić 9, Kembel 44, Petrović 90+5 - Đakovac 49, Jovanović 79/

Crvena zvezda - Železničar u toku
Čukarički - Partizan 19.15 (A1P)

ponedeljak

Novi Pazar – Radnički 16.00 (A1P)
Mladost – IMT 18.00 (A1P)
Spartak – Javor 18.00 (A2P)
Voždovac – Radnički 1923 20.00 (AS3)

 

Standings provided by Sofascore