Superliga Srbije

Uroš Spajić za TV Arena sport o 172. "večitom derbiju": Moj najdraži gol, ćeraćemo se još s Partizanom, nema potrebe baviti se stvarima koje nemaju veze s mozgom...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.03.2024 19:18
Uroš Spajić, fudbaler Crvene zvezde MN Press
Uroš Spajić, fudbaler Crvene zvezde

Da je Crvena zvezda iskoristila samo polovinu šansi u 172. "večitom derbiju" sada bi bila prva na tabeli Mozzart Bet Superlige Srbije, ovako su njeni promašaji i odbrane Partizanovog golmana Aleksandra Jovanovića kumovali remiju i ostavili crno-bele na vrhu kolone. Baš zato jedan od strelaca crveno-belih, Uroš Spajić, ni dva dana posle duela na terenu prvaka Srbije ne može da prežali prokockano u jednom od najkvalitetnijih mečeva dva tima u poslednjih nekoliko godina.

Koliko mu je krivo zbog remija čulo se već iz njegovog prvog odgovora na pitanje voditelja večerašnje emisije "Pregled kola" na TV Arena sport.

"Junak utakmice je Aca Jovanović, jer je fantastično branio. Ima ogromne zasluge što je Partizan otišao neporažen", jasan je Zvezdin štoper u izboru pojedinca u krupnom kadru najnovije epizode čuvenog fudbalskog serijala.

 

 

Prema njegovoj percepciji događaja, Partizan je došao s defanzivnom taktikom, dok je domaćin od početka pritiskao, u želji da što pre "otvori" rivala, a onda ozbiljno naplati svoj ofanzivan pristup.

"Žal je velika, jer smo zaista dominirali. Očekivali smo da nas Partizan čeka niskim blokom i ugrožava iz tranzicije, dok smo mi skupo platili promašaje. Već u prvom poluvremenu trebalo je da vodimo s dva, tri gola razlike. Nismo uspeli, pa smo od toga da držimo sve pod kontrolom došli u situaciju da jurimo rezultat i spašavamo živu glavu".

Osim protivničkog golmana za neiskorišćene šanse su krivi i sami izabranici Vladana Milojevića.

"Najveća zamerka ide nama, za dekoncentraciju i gubljenje fokusa. Svako je dao maksimum, ali jednostavno nismo uspeli da budemo efikasniji. Ne pamtim kada smo ovoliko prilika napravili, statistički gledano mnogo više nego, recimo, protiv Voždovca u prvom kolu, a taj meč smo dobili

Nismo smeli ni da dozvolimo da nam Partizan iz našeg poseda da gol. U prvom poluvremenu smo prvo bili frustrirani, jer smo potrošili puno energije a dali samo jedan gol, a onda nas je i to uzdrmalo. Zato smo slabije ušli u drugo... Ali, ništa još nije gotovo. Oni su proslavili jedan bod, svaka im čast, ali ništa još nije gotovo. Ćeraćemo se još!"

 

 

Šef stručnog štaba najrtrofejnijeg srpskog kluba, Milojević, podigao je glas posle meča, izražavajući glasno nezadovoljstvo zbog rasprostranjene teorije da Zvezdi padaju titule sa neba i da je povlašćena u odnosu na večitog rivala. 

"Nadovezao bih se na to što je šef rekao, dugo to traje, a nema potrebe za tim. Niko nikome ništa nije poklonio, ni nama ni njima, glavni akteri bi trebalo da se bave fudbalom a ne stvarima koje nemaju veze s mozgom. Naravno, da je ogromna tenzija, ali derbi je bio pravi spektakl. Srpskom fudbalu su potrebni jaka Zvezda i jak Partizan". 

Mada mu je najbitniji uspeh kolektiva, Spajić ne krije koliko mu je drago što je njegov pogodak digao "delije" na noge.

"Meni najdraži gol. Dao sam u svakom klubu u kom sam igrao, ali ovo je nešto drugo. Ne mogu da ga poredim s drugima, jer za Zvezdu igram s emocijom. Sama izlazi... Doneo mi je najveću radost. Ali, ponavljam, krivo mi je što nismo pobedili".

Hvaleći Spajića, Partizanov čuvar mreže, u studiju TV Arena sport, konstatovao je da je centralni defanzivac crveno-belih reprezentativnog kalibra, dok sam Uroš nije hteo da se bavi ni prošlim ni najnovijim izborom selektora Dragana Stojkovića.

"Ambiciozan sam čovek, ukoliko bi stigao poziv naravno da bih ga prihvatio. S druge strane, ne želim da gubim glavu, fokus mi je na Crvenoj zvezdi. Imao sam peh da sam dugo bio povređen i odsutan, drago mi je da sam se vratio u formu", kaže Spajić. 

Standings provided by Sofascore