Superliga Srbije

Zdravko Jokić za TV Arena sport: Severina nije trebalo da dobije crveni karton

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.03.2024 21:23
Sudija Pavle Ilić dodeljuje drugi žuti karton Ksanderu Severini na meču protiv Crvene zvezde MN Press
Sudija Pavle Ilić dodeljuje drugi žuti karton Ksanderu Severini na meču protiv Crvene zvezde

Fudbaler Partizana, Ksander Severina nije zaslužio drugi žuti karton u 172. "večitom derbiju" i crno-beli je trebalo meč da završe sa svih 11 igrača na teremu, rekao je gostujući na TV Arena sport sudisjki ekspert, Zdravko Jokić.

Prema njegovim rečima, glavni arbitar na meču, Pavle Ilić, kome je ovo bio prvi meč večitih rivala koji je sudio pogrešio je što je u 75.minutu isključio holandskog internacionalca.

"Igrači su u padu, nije u pitanju skok, a ni sudija nije bio baš toliko blizu. Svi se pitamo šta se desilo, kako je došlo do faula, a čim se pitamo i dugo gledamo snimak, znači da nije jasno. Drugi žuti karton, pogotovo na derbiju, mora da bude vidljiv za sve na stadionu, da niko ne postavlja pitanje šta se dogodilo. To ovde nije bio slučaj. Mislim da je ovde moglo da prođe bez kartona. Nama su na predavanjima govorili da karton mora 'sam da izađe iz džepa', ovde to nije bio slučaj, rekao je Jokić.

 

Bilo je tokom susreta večitih rivala još nekih spornih situacija, ali prema Jokićevim rečima mladi arbitar je imao i malo sreće da posle nekih njegovih grešaka ne bude postignut gol.

"Može se reći da je imao početničku sreću, ali imao je i odluke koje je ispravno donosio, a nisu bile uopšte lake. Recimo, pravilno je odlučio kada nije isključio Hvana nakon faula nad Kaluluom, niti je bilo penala za Zvezdu u finišu meča, jer je lopta već izašla iz igre", rekao je Jokić.

Podsećanja radi 172. duel Crvene zvezde i Partizana je završen 2:2, bio je jedan od najboljih poslednjih desetak godina i nakon njega crno-beli i dalje imaju bod viška u odnosu na crveno-bele.