Superliga Srbije

Aleksandar Jovanović za TV Arena sport o 172. "večitom derbiju": Jedini cilj Partizana bio je da osvoji sva tri boda, ali zadovoljan sam da smo ostali prvi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.03.2024 20:17
Aleksandar Jovanović, golman Partizana MN Press
Aleksandar Jovanović, golman Partizana

Partizan je prošao pravi rolerkoster u subotnjem fudbalskom okršaju sa Crvenom zvezdom, jer je gubio, vodio, igrao s čovekom manje... i na kraju remijem na drugoj strani Topčiderskog brda zadržao bod prednosti u odnosu na branioca titule. Aleksandar Jovanović, golman crno-belih, glavni je "krivac" za takav ishod, uz neprecizne šutere crveno-belih, jer je svoj tim odbranio od silnih ofanzivnih nasrtaja domaćeg sastava. 

Neko bi se na njegovom mestu širio kao paun, ali je on i pored komplimenata Zvezdinog strelca Uroša Spajića i konstatacije odličnog štopera da je "Aca junak utakmice", izrečenog tokom zajedničkog gostovanja u emisiji "Pregled kola" na TV Arena sport ostao skroman.

"Ja bih izdvojio celu atmosferu, navijača oba kluba, privilegija je bilo igrati pred njima. Spajić je zaista kvalitetno odigrao", prvo je što je izrekao čuvar mreže crno-belih, osetivši potrebu i tada ali i kasnije da naglasi koliko profesionalno i privatno ceni kolegu iz protivničkog tabora. 

 

 

Brojke kažu da je Jovanović imao najbolji učinak od svih momaka u rukavicama u "večitim derbijima" tokom poslednje četiri godine, ne samo u redovima aktuelnog lidera Mozzart Bet Superlige Srbije već i među stativama branioca duple krune iz sezone 2022/23. 

"Ne bih previše isticao sebe, mada je to bila jako dobra utakmica s moje strane, ekipa je ta koja je dala sve od sebe. Zaista je teško igrati s raspoloženom Zvezdom na "Marakani".

Prema Spajićevoj proceni, ali i mišljenju mnogih svedoka meča u Ljutice Bogdana 1, "parni valjak" je u Zvezdinoj kući hteo prvenstveno da odbrani svoj gol, a onda kontranapadima ugrozi domaćinov.

"Ne bih se složio, jedini cilj Partizana bio je da osvoji sva tri boda. Tako smo se spremali za meč, nije nam bio plan da igramo iz niskog bloka, ali utakmica je imala tri dela. U prvom poluvremenu Zvezda je definitivno bila bolja, posle našeg drugog gola nismo u narednih 10, 15 minuta uspeli da uravnotežimo igru, iako smo išli na pobedu, a onda je došao drugi žuti karton. Nije lako igrati s čovekom manje protiv Zvezde

Remi je bio dobar rezultat u takvom momentu i okolnostima. Još jednom, pohvale za sve moje saigrače i stručni štab. Jedan bod se ne slavi, ali zadovoljan sam da smo uspeli da ostanemo prvi". 

 

 

Večita šampionska trka u dvoje daleko je od raspleta, ali je prostora za manevar i kikseve sve manje. I to važi za oba člana vodećeg superligaškog tandema. 

"Fokusirani smo već na novu utakmicu. Posle derbija je došao novi dan, novi trening, stiže sledeći protivnik... Spremamo se za ono što nas čeka u sredu, a onda i u nedelju. Želimo sa prvog mesta u plej-of".

"Večiti derbiji" odavno za uvod i "treće poluvreme" imaju razmenu intrigantnih ili zapaljivih izjava sa obe strane najfudbalskijeg brda u zemlji, ali Jovanović ne želi da se upušta u priče te vrste.

"Kada sam se vratio u Srbiju obećao sam sebi da ću ostati po strani, da se neću baviti saopštenjima i prozivanjima, da neću komentarisati ništa mimo mog posla. Fokusiran sam na ono što radim i držim se toga". 

Jovanović je poželeo Spajiću "sve najbolje i da sa Zvezdom ostane drugi na tabeli", dok je ostao suzdržan kada je upitan za svoje eventualno priključivanje reprezentaciji u budućnosti. 

"Želim sve najbolje Srbiji, to je moja zemlja, ali ne bih komentarisao ništa vezano za reprezentaciju. Zbog nekih razloga iz prošlosti", zaključio je golman Partizana, posebno zahavalan navijačima svog kluba na masovnom prisustvu na derbiju. 

 

Standings provided by Sofascore