Superliga Srbije

Nikola Zečević zvanično u švedskom Hakenu, Voždovcu milion evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2024 20:49
Nikola Zečević, štoper Voždovca preselio se u Haken MN Press
Nikola Zečević, štoper Voždovca preselio se u Haken

Voždovac je pred start prolećnog dela Mozzart bet Superlige ostao i bez talentovanog defanzivca Nikole Zečevića koji je u transferu vrednom milion evra prešao u švedski Haken potpisavši četvorogodišnji ugovor.

Zečević ima samo 19 godina, za "zmajeve" je odigrao 28 mečeva u minulih godinu dana, pokazao je potencijal i Šveđani nisu mnogo čekali. Platili su milion evra, uložili možda i malo a nadaju se da će za godinu-dve zaarditi višestruko. Dobar primer je Veljko Birmančević. Malme ga je kupio od Čukaričkog za milion, a prodao Tuluzu za četiri puta veću cenu.

Haken je već kupovao pre šest meseci u Srbiji i to juspešno. Napadača Spartaka Srđana Hrstića platili su više od milion evra, ali im je on doneo i evropske bodove svojim golovima. Sada će imati dvojicu Srba u timu Hrstića i Zečevića.

"Zmajevi" su igrali veoma dobro jesenas, ali su prodali Jovana Burmaza (Rapid, 400.000 evra), Bogdana Vastčuka (Al Šabab), Filipa Damjanovića (Konja) i sada Nikolu Zečevića (Haken, milion evra). Uz to ekipu je napustio trner Marko Savić, a ekipu vodi od pre neki dan Nikola Mitić.