Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga na Areni: Može li Šarac da pokrene Radnički iz Niša?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.03.2023 09:04
Mozzart bet Superliga na Areni: Može li Šarac da pokrene Radnički iz Niša? MN Press

Finiš prvog dela sezone u Mozzart bet Superligi obeležavaju trenerske vrteške. Nenad Lalatović je napustio Radnički iz Niša i na debiju na klupi Mladosti GAT uspeo da osvojio bod u Subotici. Njegov zamenik Dragan Šarac ostao je u Nišu i danas će pokušati da pokrene "Real sa Nišave" i možda im vrati nadu da bi u preostala četiri kola da stignu i do plej-ofa uz povoljen druge rezultate.

"Na prvom sastanku rekao sam igračima da je prioritet da vratimo veru u svlačionicu. Atmosfera je već mnogo bolja, energija ide na gore. Za mene je ovo velika prekretnica u karijeri, maksimum ću dati za ovaj klub. A što se takmičarskih ciljeva tiče, verujte da je jedini cilj da pobedimo Voždovac i sve moje misli usmerene su samo ka toj utakmici. To je mlada, jako talentovana ekipa sa izuzetno kvalitetnim pojedincima kao što su Nešković, Lazarević, Burmaz, Mijailović. Nimalo laka, a opet jako značajna utakmica za nas. Imamo dobar roster, polako se neki vraćaju iz povreda, jedini hendikep je što još ne mogu sto odsto da računam na Sašu Marjanovića. Mnogo smo pričali o efikasnosti cele nedelje, iće, moguće, i nekih kadrovskih promena u napadu, a pričao sam i sa Miljanom Škrbićem i rekao mu da očekujem da značajno popravi intenzitet rada, da bi imao snage da na terenu provede više od nekih pola sata koliko sada može da izdrži. Treba nam samo jedna pobeda da krenemo da izlazimo iz krize, da u ovih pet utakmica do kraja osnovnog dela prvenstva uzmemo što više bodova i vidimo gde će to da nas odvede", istakao je Šarac.

Radnički iz Niša nije pobedio na poslednjih pet mečeva, osvojio je tri boda, dok su Voždovčani preko zime izgubili onu efikasnost koja ih je krasila u prvom delu. I oni su u seriji od pet mečeva bez trijumfa, osvojili su samo dva boda, a u Nišu imaju priliku pobedom da overe plasman u plej-of. Na poslednjih pet mečeva ova dva tima bila su postignuta samo tri gola!

Radnik je dobio oba prolećna duela u Surdulici, pa se svi nadaju da će uslediti i treći trijumf. Trener Slavoljub Đorđević veruje da bi pobedom mogao da preskoči Mladost GAT i uhvati priključak sa ostalim konkurentima u borbi za opstanak. Javor je dobro otvoro prolećni deo, pa je onda stao, u poslednja četiri susreta osvojio je samo dva boda.

"Značaj ove utakmice je poseban, jer se radi o direktnom konkurentu za opstanak. Radnik je u zimskom prelaznom roku doveo novi stručni štab, dobro se pojačao, uspešno je krenuo u drugi deo prvenstva. Kvalitetna su, takmičarska ekipa, znaju da igraju na rezultat. Vrlo teško primaju golove, ali imaju i ofanzivni potencijal, i iz igre i iz prekida. Očekuje nas težak duel, i zbog značaja i zbog kvaliteta protivnika, ali se nadam da smo u prošlom kolu izvukli pouke. Cilj nam je pozitivan rezultat i razmišljanje svih ekipa je da je rezultat u prvom planu, ali se pokazalo i u našim prethodnim utakmicama da moramo prikazati i dobru igru da bismo došli do rezultata. Tojčić i Milošević ponovo treniraju i svi igrači osim Dolmagića konkurišu za grupu koja treba da iznese ovaj meč", istakao je trener Javora Mladen Dodić.

Radnik od 2016. godine nije izgubio od Javora u Surdulici, a jesenas je u Ivanjici bilo 2:2

Mozzart Bet Superliga, 26. kolo

Subota

Radnički 1923 - Napredak 3:0 (2:0)
/Đurić 12, 69, Vidović 31/

Vojvodina - Čukarički 3:2 (2:0)
/Zukić 5, Nikolić 14, Lazarević 82 - Tošić 66, Pankov 72/

Spartak - Mladost GAT 0:0

Nedelja

Radnički Niš - Voždovac 14.00 (TV Arena sport 8)
Radnik - Javor 14.00 (TV Arena sport 10)
Crvena zvezda - Novi Pazar 16.00 (TV Arena 1 Premum)
Mladost - Partizan 18.15 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Kolubara - TSC 16.30 (TV Arena 1 Premium)