Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na Areni: Nikad "gladniji" TSC dočekuje Zvezdu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2023 09:09
Mozzart Bet Superliga na Areni: Nikad "gladniji" TSC dočekuje Zvezdu MN Press

Fudbaleri TSC-a i Crvene zvezde sastaće se danas od 18.30 (TV Arena 1 Premium) na stadionu u Bačkoj Topoli u okviru 25. kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Aktuelni šampion Srbije je u prethodnom kolu na svom stadionu savladao Partizan sa 1:0 (1:0) i na taj način se odmakao na +16 u odnosu na crno-bele. Daleko od toga da je Zvezda dominirala u 169. derbiju ili da je utakmica bila preterano uzbudljiva, međutim, Miloš Milojević je ostvario svoj cilj - pobedio je derbi i približio se titulu "na milimetar".

Ipak, dovoljno puta je rečeno da se od kluba kakav je Zvezda pobeda uvek očekuje i zahteva, tako da nema sumnje da će crveno-beli u Bačku Topolu ići po pobedu.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde ima problem sa defanzivcima, odnosno, sa dostupnošću štopera. Strahinja Eraković ima kartone, Nemanja Milunović je povređen, tako da će šansu dobiti mladi Stefan Leković:

"Imamo prostora za malo rotacije, mislim da je Leković neko ko je dobro radio i bio odličan na pripremama. Verujem u to da kad radiš dobro i pošteno, da se sve vrati i da se šansa ukaže. Imamo još 24 sata da odlučimo ko će defitinivno igrati, ali svakako da je on u najužem izboru", rekao je Milojević, a kao najveću opasnost u redovima protivnika istakao je Petra Ratkova i Ifeta Đakovca:

 

 

"Svakako da su njih dvojica izuzetno važni igrači TSC, kao i Stojić koji jako dobro igra iz zadnje linije, miran je na lopti, dosta toga kreće od njega. Jovanović koji je suspendovan, takođe je njihov bitan igrač, kao i Ilić, koji je dobar za sistem ekipe TSC, igra brzo i jednostavno, dobro se kreće. Imaju dobar tim i trenera, sve su posložili, vidi se da su i igrače dovodili na osnovu filozofije igre koju trener forsira. Istrpeli su i prebrodili početak, koji je bio malo teži, a sada naravno dolaze rezultati i lepa igra", podvukao je Milojević.

Sa druge strane, domaćin ima možda i jači imperativ pobede nego Zvezda. TSC se nalazi na četvrtom mestu tabele sa svega bodom manje od Partizana i Čukaričkog, pa bi eventualna pobeda značajno promenila situaciju na samom vrhu.

Trener TSC-a, Žarko Lazetić, rekao je da je toga svesna i publika, te da su ulaznice odavno rasprodate:

"Ulaznice na stadion su rasprodate još pre nekoliko dana i igrači oba tima će imati veliku podršku na utakmici za koju verujem da će biti pravi spektakl. Zvezda je aktuelni, a i novi šampion, imaju veliku bodovnu prednost i ja im čestitam na novoj tituli. Dominantni su godinama unazad i za nas je najveći mogući izazov i čast da se takmičimo sa takvom ekipom. Videćemo u kojoj meri možemo da im pariramo i koliko smo sposobni da nametnemo svoj način igre i da se sa njima nadmećemo onako muški", rekao je Lazetić.

 

 

Na prethodnih deset međusobnih mečeva ovih timova, Zvezda je slavila na osam, TSC jednom uz jednu nerešenu utakmicu. Kada govorimo o međusobnom skoru trenera, Milojević i Lazetić su jedan protiv drugog vodili ekipe samo jednom i to u prvom delu sezone na "Marakani" kada je bilo 1:1.

Potencijalni sastavi:

TSC: Ilić, Cvetković, Stojić, Ćalušić, Radin, Ilić, Đakovac, Petrović, Stojković, Milosavljević, Ratkov

Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Dragović, Leković, Rodić, Mijailović, Kanga, Katai, Mitrović, Bukari, Pešić

Mozzartbet Superliga 25. kolo:

Nedelja

Čukarički - Radnik Surdulica 1:0 (0:0)
/Tošić 82/

Napredak - Spartak Subotica 1:1 (1:0)
/Đeković 5 - Bijelović 71 pen/

Voždovac - Vojvodina 0:0

Ponedeljak

Novi Pazar - Radnički 1923 1:0 (1:0)
/Majdevac 19/

Javor - Mladost Lučani 1:1 (0:1)
/Radivojević 33 - Kopitović 87/

Mladost GAT - Radnički Niš 0:0

Utorak

TSC - Crvena zvezda 18.30 (Arena 1 Premium)

Sreda

Partizan - Kolubara 18.30 (Arena 1 Premium)