Superliga Srbije

Stanojev obradovao Lalatovića na debiju: Spartak odneo tri boda protiv IMT-a

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.11.2023 18:51
Stanojev obradovao Lalatovića na debiju: Spartak odneo tri boda protiv IMT-a MN Press

Nenad Lalatović se vratio u srpski fudbal - pobedom. Spartak iz Subotice je golom Juga Stanojeva u 80. minutu pobedio IMT 1:0 (0:0) u Beogradu i prekinuo seriju od četiri meča bez pobede (tri poraza). IMT je izgubio i četvrti uzastopni meč na svom terenu (tri Liga i jedan kup), ostali su na 14 bodova posle 16. kola Mozzart bet Superlige.

IMT je imao inicijativu u prvom poluvremenu, ali nije uspeo da probije organizovanu odbranu Spartaka. Trener Nenad Lalatović je i poznat kao trener koji ume da "skocka" defanzivu, pa su neki pokušaji "traktiorista" sa krilnih pozicija bili na vreme neutralizovani. Međutim, gosti nisu sem u dva navrata (Mijić) da ugroze golmana domaćina, pa se prvi deo završio bez golova, ali i bez prilika.

U nastavku je domaćin imao dve poluprilike, pokušao je sa distance Miloš Luković, ali golman Vulić je u dva navrata odbranio udarce sa distance. Gosti su u više navrata pokušavali tokom meča visokim presingom da osvoje loptu na 30-tak metara od gola. U 80. minutu im se to isplatilo, osvojenu loptu na 25 metara od gola Bjelović je sa 16 metara prebacio do Juga Stanojeva koji je iz prve šutirao iskosa sa desne strane i dijagonalnom pogodio mrežu za veliku radost gostiju iz Subotice.

Imao je IMT dve dobre prilike da izbegne poraz, ali Luković i Radočaj nisu bili precizni. Dobra odbrana Subotičana i sgurni golman Vulić odradili su uspešno posao do kraja.

Mozzart Bet Superliga, 16. kolo

petak

IMT - Spartak 0:1 (0:0)
/Stanojev 80/

subota

Radnik - Mladost 14.00 (TV Arena sport 3)
Vojvodina - Crvena zvezda 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Partizan - TSC 18.30 (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Radniči 1923 - Novi Pazar 13.00 (TV Arena sport 2)
Javor - Voždovac 15.00 (TV Arena sport 10)
Radnički Niš - Čukarički 15.00 (TV Arena sport 7)
Železničar - Napredak 18.30 (T Arena spsort 4)

 

Standings provided by Sofascore