Superliga Srbije

(VIDEO) Mozzart bet Superliga: Vojo Ubiparip osvojio Novi Pazar i doneo veliki trijumf Spartaku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.12.2023 16:52
(VIDEO) Mozzart bet Superliga: Vojo Ubiparip osvojio Novi Pazar i doneo veliki trijumf Spartaku MN Press

Novi Pazar je poražen od Spartaka iz Subotice 0:1 (0:0) u meču devetog kola Mozzart bet Superlige. Domaćin se nadao osvajanju tri boda, ali kao da im je povreda Adema Ljajića (16. minut) skresala krila, pa su gosti iz Subotice pogotkom Voje Ubiparipa u 87. minutu stigli do značajne pobede koja im donosi mirniji zimski odmor.

Golmani Novog Pazara i Spartaka dobili su bitku sa napadačima u prvom poluvremenu. U otvorenom meču, igralo se dinamično i čini se da su gosti iz Subotice imali zrelije prilike, ali je golman Mirković dva puta dobro intervenisao posle pokušaja Todorovskog i Mijića, a na drugoj strani je Vulić uspešno rešio situaciju "jedan na jedan" sa MNarkom Šćepovićem. Ipak, najbolju priliku imali su gosti u 45. minutu, posle centaršuta Juga Stanojeva, Ognejn Mudrinbski je sa desetak metara šutirao glavom i pogodio prečku.

Ništa posebno se nije promnenilo ni u nastavku. Golman Mirković je na startu odbranio zicer Ognjenu Mudrinskom, da bi požrtvovaniu Jug Stanojev uspeo da izblokira Marka Šćepovića u idealnoj poziciji pred golmanom Vulićem. Treneri Siniša Dobrašinović i Nenad Lalatović osvežavali su tim izmenama, ali je teren postajao sve teži i dodatno onemogućavao kvalitetnija rešenja napadačkih akcija.

Odlučio je Lalatović šest minuta pre kraja meča da na terten pošalje prekaljenog golgetera Voju Ubiparipa i taj potez mu je doneo tri velika boda u Mozzart bet Superligi.  Ubiparip je bukvalno iz prvog šuta, sa 16 metara pogodio sam donji ugao i doneo pobedu Subotičanima koji su stigli do 25 bodova u prvom delu sezone i nalaze se u zoni "plej-ofa".

Mozzart Bet Superliga Srbije, 9. kolo

sreda

Radnički 1923 - Radnik 1:0 (1:0)
/Sahli 22/

Partizan - Crvena zvezda 2:1 (1:0)
/Natho 41 pen, Saldanja 66 - Endijaj 71/

četvrtak

Novi Pazar - Spartak 0:1 (0:0)
/Ubiparip 87/

Radnički Niš - Železničar 17.00 (TV Arena 1 Premium)

Voždovac - Vojvodina 19.00 (TV Arena 3 Premium)

petak

Čukarički - Mladost 14.00 (TV Arena 1 Premium)

Javor - IMT 16.00 (TV Arena 1 Premium)

TSC - Napredak 17.00 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore