Superliga Srbije

Javor izbegao poraz u Ivanjici od lučanske Mladosti pogotkom u finišu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2023 18:00
Javor izbegao poraz u Ivanjici od lučanske Mladosti pogotkom u finišu MN Press

Fudbaleri Javora na četvrtoj utakmici za redom u Mozzart bet Superligi nisu zabeležili pobedu. Golom Borisa Kopitovića u 87. minutu zabeležili su remi protiv Mladosti iz Lučana i izbegli treći poraz u nizu. 

Gostima bi tri boda iz Ivanjice mnogo značila u borbi uza opstanak, na kraju, upisali su treći nerešen ishod rezultatom 1:1 na poslednjih šest mečeva, uz tri poraza.    

Bolju igru u prvom poluvremenu Mladost je krunisala vođstvom. Najpre su Lučanci u 32. minutu propustili stopostotnu priliku, Vladimir Radivojević je centrirao sa desne strane, u ptercu je "pogodio" Ivana Miloševića a njegov udarac glavom sjajnom intervencijom zaustavio golman domaćih Strahinja Manojlović. 

Već u narednom napadau Marko Mirić je na drugoj stativi prihvatio loptu, sa desnog krila prethodno je centrirao Miroslav Maričić. Mirić je asistirao Vladimiru Radivojeviću koji je iz blizine zatresao mrežu za vođstvo gostiju.

U nastavku, Javor je bacio sve na napad. Kembel dva puta i Miletić jednom nisu iskorstili šanse za izjednačenje, ali je na pravom mestu bio Kopitović u 87. minutu za konačnih 1:1.

Na dubinsku loptu reagovao je Nemanja Miletić, odlično je skočio i glavom je sputio u peterac do Milana Obradovića. Njegov šut odbranio je golman Luka Savić, na odbitak je natrčao Boris Kopitović i postigao prvenac ove sezone u Mozzart bet Superligi Srbije.

Mozzatbet Superliga 25. kolo

Nedelja

Čukarički - Radnik Surdulica 1:0 (0:0)
/Tošić 82/

Napredak - Spartak Subotica 1:1 (1:0)
/Đeković 5 - Bijelović 71 pen/

Voždovac - Vojvodina 0:0

Ponedeljak

Novi Pazar - Radnički 1923 1:0 (1:0)
/Majdevac 19/

Javor - Mladost Lučani 1:1 (0:1)
/Radivojević 33 - Kopitović 87/

Mladost GAT - Radnički Niš 18.00 (Arena 1 Premium)

Utorak

TSC - Crvena zvezda 18.30 (Arena 1 Premium)

Sreda

Partizan - Kolubara 18.30 (Arena 1 Premium)