Superliga Srbije

Lazetić pred Zvezdu: Evropsko iskustvo će nam pomoći da se bolje adaptiramo na meč

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.10.2023 20:28
Lazetić pred Zvezdu: Evropsko iskustvo će nam pomoći da se bolje adaptiramo na meč MN Press

TSC iz Bačke Topole ne zna za pobedu u poslednjih sedma mečeva u svim takmičenjima, a u sredu od 19.00 časova (TV Arena 1 Premium), gostuje Crvenoj zvezdi u Beogradu u odloženom 8. kolu Superlige, sa namerom da pruže maksimum i pokažu se u što boljem svetlu. Utakmica između Crvene zvezde i TSC-a trebalo je da bude odigrana 23. septembra, ali je duel odložen zbog obaveza oba kluba u evropskim takmičenjima.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je istakao da su utakmice sa Zvezdom praznik za svaki tim i motiv više da pruže svoj maksimum, kao i da očekuje lepu fudbalsku predstavu na kojoj će ekipa iz Bačke Topole imati priliku da se pokaže u dobrom svetlu.

"Neće biti lako, ali privilegija je igrati na najvećem stadionu na kome Zvezda nije izgubila već 5-6 godina i na koji se ide jednom godišnje. Ovaj meč posmatram kao priliku i izazov. Pripremajući se za njega videli smo da Zvezda izlazi iz krize i napreduje, iako ne pobeđuje onako ubedljivo kako smo od njih navikli", rekao je Lazetić.

On je konstatovao da će Zvezda sigurno biti svežija od TSC-a, kome je ovo treća utakmica u šest dana, dok je protivniku imao neki dan više za odmor, što pravi razliku.

"Nismo presrećni zbog momenta u kome se utakmica igra i rado bi je pomerili, ali prilagođavamo se. Praktično smo imali jedan dan za pripremu meča koji se u idealnim uslovima sprema deset dana. Tako je kako je i pokušaćemo da sa što manje detalja opteretimo igrače i da im damo samo osnovne informacije i da budemo što više svoji".

Jovanović: Da se ponovi 1:1

"Očekujem težak meč, igramo protiv Zvezde na Marakani i neće biti lako. Pokušali smo da se spremimo i oporavimo što brže i bolje i nadamo se rezultatu povoljnom po nas. Protiv Zvezde smo odigrali težak meč 1:1, na kome sam ja uz asistenciju Ratkova postigao gol i pamtim bukvalno svaki detalj sa te utakmice i voleo bih da se taj scenario ponovi bez obzira ko bi postigao pogodak, samo da ostvarimo dobar rezultat. Fizički jeste teško, ali igrali smo dobre i utakmice protiv kvalitetnih protivnika i tu je taj neki adrenalin koji pomaže da se regenerišemo i spremimo za naredne. Na prošloj smo promašili penal na samom kraju meča, ali to je ono što fudbal čini najzanimljivijim sportom na svetu i nadam se da će nam se vratiti sledećom prilikom. Na nama je da treniramo i radimo dobro i da se nadamo najboljem", rekao je napadač TSC Saša Jovanović.

Lazetić je izneo podatak da su Zvezda i TSC ekipe koje imaju ubedljivo najveći posed lopte u domaćoj ligi i da tim koji bude radio bolji presing i bude sigurniji na lopti ima veću šansu da pobedi.

"Oni igraju na svom terenu i favorit su, ali mi se spremamo kao za svaki drugi meč, pogotovu jer smo sada odigrali više utakmica na kojima su intenzitet igre i nivo fudbala nešto iznad našeg. Ranije smo tu priliku imali samo nekoliko puta godišnje, dok sada igramo već dosta utakmica na tom nivou i mislim da rastemo iz meča u meč. Samim tim biće nam lakše da se prilagodimo na izvanredan kvalitet protivnika, jer su i Vest Hem, Frajburg, Braga i Olimpijakos u tom ili sličnom rangu timova koji svake godine igraju Ligu Šampiona ili Ligu Evrope. Sakupili smo iskustvo u igri protiv sjajnih klubova koje bi sutra moglo da dođe do izražaja".

Šef stručnog štaba TSC-a se osvrnuo na moguću postavu igrača na sutrašnjem derbiju.

"Stojić neće moći da igra zbog kartona, Rakonjac je rovit Đorđević se oporavlja od povrede, a imamo i nekoliko igrača sa virusima pod temperaturom i procenićemo u kakvom su stanju. Ali bez obzira na nezgodan momenat utakmice, samo dva dana posle prethodne i četiri pred Čukarički, izvešćemo najbolji mogući tim. Ja nikada ne selektiram utakmice niti planiram koga bih da pobedim a od koga da izgubim, zato izlazim sa najsvežijim timom za koji mislim da može da se bori za dobar rezultat na Marakani", zaključio je Lazetić.