Superliga Srbije

Bahar pred TSC: Pobeda nam je jedina opcija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.10.2023 19:18
Bahar pred TSC: Pobeda nam je jedina opcija MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde neće imati slobodnu sredu posle prolaska u osminu finala Kupa Srbije (Trajal 6:0) jer će od 19.00 časova (TV Arena 1 Premium) odigrati zaostali meč Mozzart bet Superlige potiv TSC-a na stadionu "Rajko Mitić".

Poraz od Lajpciga, pa rezultatski tesna pobeda na IMT-om (2:1), nisu doneli neke posebne glavobolje treneru Baraku Baharu, jer po njemu igra šampiona ide uzlaznom putanjom.

"Posle analize prethodne utakmice protiv IMT-a, zaključili smo da smo mogli do trijumfa i ubedljivijim rezultatom. Potrudićemo se da napravimo još bolji balans između defanzivnog i ofanzivnog segmenta igre. Ukoliko uspemo u tome ekipa će nastaviti da pruža sve bolje partije. Nismo zadovoljni činjenicom da smo primili pogodak, ali uz prikazanu igru gde smo stvarali veliki broj prilika možemo da očekujemo napredak", rekao je Bahar.

Napomenuo je izraelski stručnjak da je pritisak osetan jer Zvezda nije prva na tabeli. TSC je kvalitetan rival, već su odigrali jedan kontrolni meč sa vicešampionom pred start sezone.

"Upoznati smo sa kvalitetom ekipe TSC, radi se o dobrom timu, fleksibilnom, koji igra u Ligi Evrope i u svom rosteru ima kvalitetne igrače. Bićemo spremni za sutrašnji okršaj. Znamo da nam je pobeda jedina opcija, pa ćemo i igrati u skladu sa tim".

Počinje nagradna igra za zvezdaše

Crvena zvezda od 1. novembra na utakmici protiv TSC-a započinje nagradnu igru za gledoace pod nazivom 'Pronađi i odvezi'.

Svi oni koji budu bili na stadionu će moći u njoj da učestvuju i uz malo sreće osvoje automobil Toyota Aygo X.

 
Žan Filip Kraso je na krovu Tržnog centra pokazao da je zaslužio veću minutažu.
 
"Kraso uvek želi da bude na terenu i postiže golove, svesni smo da ga te karakteristike najbolje opisuju kao igrača. On je veoma kvalitetan fudbaler. Pored toga što je postigao pogodak, vredno je radio za ekipu, bio agresivan u presingu i još jednom je pokazao koliko doprinosi timu".
 
Golman Omri Glazer nije doživeo ozbiljniju povredu, ali će Bahar sutra odlučiti hoće li braniti ili će na gol Zoran Popović. Aleksandar Katai nije još uvek na 100 odsto, Hvang se odmorio posle Lajpciga.

"Katai se oseća sve bolje i radi veoma naporno. S obzirom na to da dugo nije igrao nedostaje mu još malo kako bi došao u prepoznatljivu formu. Najbitnije je da stvara šanse, a završnica će doći uz mnogo golova kada uđe u pravi ritam. Hvang je bio iscrpljen posle utakmice u Ligi šampiona, ali se trenutno oseća dobro i radi sa ekipom".
 
Mladi igrači su ispunili očekivanja stručnog štaba, a na kraju je Bahar pozvao navijače da budu uz ekipu i sutra.
 
"Navijači su neophodni ekipi, jer igrači osećaju njihovo prisustvo i podršku kako na našem, tako i na gostujućim terenima. Posebno su potrebni na stadionu kao što je Marakana, jer su veliki vetar u leđa. Kada osete da tim igra sve bolje, verujemo da će dolaziti u još većem broju. Samim tim će napredovati i Crvena zvezda", zaključio je Bahar.