Superliga Srbije

Milojević prihvatio ulogu favorita: Da rezultat dođe iz timskog performansa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2023 13:26
Milojević prihvatio ulogu favorita: Da rezultat dođe iz timskog performansa MN Press

Crvena zvezda i Partizan će u okviru 24. kola Mozzart Bet Superlige u petak od 19.00 (TV Arena 1 Premium) odigrati 169. "večiti derbi" na stadionu "Rajko Mitić".

Crveno-beli su aktuelni lideri na tabeli sa velikih 13 bodova prednosti u odnosu na Partizan. Međutim, šef stručnog štaba srpskog šampiona, Miloš Milojević, ističe da se tokom pripreme utakmice nije obazirao na bodovnu prednost:

"Očekivanja su da nastavimo dobar trend igara i rezultata, poštujemo rivala kao i uvek.  Oni su u situaciji kakvoj jesu, ali ne smemo ih potceniti. Partizan ina tradiciju, inat i ponos. Ipak, igramo pred našom publikom, na našem terenu i ne mogu da prihvatim da oni imaju veću motivaciju od nas. Ne mislim da se išta rešava sada, što se tiče titule, pošto do kraja ima još 17 kola. Prednost jeste dobra i daje nam samopouzdanje, ali moramo da igramo do kraja, imamo obavezu i prema navijačima i prema samima sebi", počeo je Milojević.

Zvezdin trener jeste prihvatio ulogu favorita, ali i napomenuo da utakmicu ne možete pobediti unapred:

"Jesmo favoriti, malo se to i previše potencira. Ne bežim od te odgovornosti, ali u fudbalu nikad unapred ne dobijate ništa. Treba vam odnos i zalaganje i da iz toga izađete kao pobednik. Što se tiče zdravstvenog biltena, ima par znakova pitanja. Prehlade, virusi, ništa ozbiljno. Sa druge strane imam veliku grupu dobrih igrača i neću da potenciram na tome ko ne može da igra. Jednostavno tih 11 plus deset na klupi su najbolji za sutra i moraju da odgovore svim zahtevima", rekao je Milojević, a potom odgovorio na pitanje da li mu promena trenera u Partizanu olakšava ili otežava pripremu:

"Ne olakšava mi pripremu to što su promenili trenera, može da bude šok terapija za njih, da zbiju redove, da se zategnu. Znamo njihove najbolje igrače, ali svaki trener donese nešto novo i iskreno ne gledam na pripremu u odnosu na bodovnu razliku, nisam to radio nikada pa ni sad. Imamo svoj pristup i u svakom trenutku želimo da podižemo nivo igara i da iz dobrog performansa izađe rezultat".

Napadač crveno-belih, Aleksandar Pešić, kuburi sa formom, ali se njegovo zalaganje ne može osporiti, sa čim je saglasan i Milojević:

"Kad radite kao on i zalažete se sreća vam vrati. Moje iskustvo kaže da je sa špicevima tako, kada uđu u seriju onda im ide, a kad se ohlade ne ide. Ja sam zadovoljan kako on igra, odlično otvara prostor i vrši dobar presing. Najvažnije je da ekipa igra dobro, a ko postiže golove nije toliko važno", napomenuo je strateg Zvezde.

Danas se često pojavljuje rečenica: "Partizan nema šta da izgubi u derbiju", a Milojeviću se takva postavka uopšte ne dopada: 

"Kada sam dolazio govorili su da mogu da izgubim prednost. Sada kada imamo više bodova, govore da oni ništa ne mogu da izgube. Čini mi se da u derbiju uvek ima samo jedan gubitnik, a to sam ja. Takva se slika napravila, ali ne gledam tako. On (Igor Duljaj) ima odgovornost prema svojim igračima i navijačima, ja prema svojim igračima i navijačima. Odigrao je mnogo derbija sa mnogo uspeha, ja sam imao sreće da sam "saučesnik" bio u prvom mandatu, sada sam tu. Bitno je da se napravi balans odgovornosti, ali i rasterećenosti. Desi se da se igračima "vežu" noge, pa onda ljudi pričaju da je bila loša predstava. To je posao nas trenera, kada utakmica krene malo možete da promenite, samo par izmena mogu da utiču. Desi se da trenutak inspiracije promeni sve, na to mora da se računa", jasan je bio Milojević.