Superliga Srbije

Miloš Milojević posle "večitog derbija": Moja najbitnija pobeda u karijeri

komentari (0)

Izvor: Arean sport

03.03.2023 23:04
Miloš Milojević posle "večitog derbija": Moja najbitnija pobeda u karijeri MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u 169. "večitom derbiju" Partizan rezultatom 1:0. Pobednika je odlučio Argentinac Aleks Vigo pogotkom u 5. minutu. Crveno-beli su ovim trijumfom stekli 16 bodova više u odnosu na ekipu iz Humske.

Na konferenciji za medije, trener Zvezde Miloš Milojevič izneo je utiske o utakmici, govorio je i o činjenici da je Zvezda tokom meča uputila samo dva udarca na gol protivnika.

"Imali smo cilj, da dobijemo derbi i dobili smo ga. Menjao bih se da dobijemo 100 derbija i imamo po jedan šut na gol. Ako hoćete da gledate najbolji fudbal, moraćete da odete da gledate Premijer ligu, platite 150 funti, gledate, uživate. Zadovoljan sam odnosom, zalaganjem. Slažem se da smo mogli da ponudimo više. Kad se sve stavi na život i smrt, onda to ubija derbi. Pobeda se pamti, idemo dalje. Imamo tešku utakmicu protiv TSC-a", istakao je Milojević.

Zvezda je trijumfom nad najvećim rivalom praktično rešila trku za titulu.

"Imali smo taj plan od onda kad ste digli frku od Ludogoreca. Da je trener mlad, neiskusan i da ne može da dobije derbi, da samo bivši igrači mogu da dobiju derbi. Imali smo plan da tih šest utakmica igramo sa našim najboljim igračima, koji su spremniji od mlađih da nose pritisak i odgovornost. Jako dobro rade i Leković i Prucev... Ne računam Erakovića i Mitrovića u mlađe, jer su dokazani na prvoligaškoj sceni. U malom Miladinoviću imamo najtalentovanijeg golmana, kojeg sam video u karijeri. Od 2008. se bavim ovim poslom, ima dosta potencijala. Nemam nikakvih problema dok je njihov odnos na ovom nivou".

Trener crveno-belih objasnio je odluku da Kataija zameni Milunovićem.

"Oni su u tih sedam-osam minuta bili bliži drugoj lopti, napadali su direktno na Rikarda. To mi se nije svidelo, reagovao sam i odmah smo bili mirniji. Mogli smo bolje da završimo neke kontre. Ja bih voleo da možemo da igramo intenzivno kao protiv Vojvodine 30 minuta, ili danas 60. Da igramo tako ceo meč, ali to je proces, ja nisam mađioničar. Radim svaki dan kako bismo bili bolji", zaključio je Milojević.

Naglasio je takođe da mu je pobeda nad Partizanom u 169. "večitom derbiju" najbitnija u karijeri.

"Ja sam neko ko to radi instinktivno. Do sada nisam bio tamo. Bilo mi je drago. Važnost utakmice, ali nije svakako najveća trenerska pobeda. Lično, subjektivno, kao navijaču Zvezde, jeste. Prva želja mi je bila da igram u Zvezdi, ali nisam bio dovoljno kvalitetan. Posle sam imao želju da budem trener Zvezde i dobijem derbi. Hvala Bogu da sam to mogao. Emotivno i subjektivno jeste najveća pobeda", podvujkao je Milojević.