Superliga Srbije

Miloš Milojević: Bahar se nije poneo profesionalno, mora da zna da uprava i navijači imaju velike ambicije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2023 22:30
Miloš Milojević: Bahar se nije poneo profesionalno, mora da zna da uprava i navijači imaju velike ambicije Twitter/FK Crvena zvezda

Crvena zvezda se nakon osvajanja treće uzastopne "duple krune" zvanično oprostila od dotadašnjeg šefa stručnog štaba, Miloša Milojevića i predstavila novog - Baraka Bahara.

Uprkos tome što Milojević nije želeo da pravi "dramu" dok je bio zaposlen u Zvezdi i što je lepo dočekao izraelskog kolegu, čini se da mu nije pravo što se sve izdešavalo na takav način.

On je na samom početku razgovora za izraelske medije objasnio kako je saznao da će biti smenjen:

"Rukovodioci su mi pre par meseci rekli da žele trenera sa iskustvom u Ligi šampiona. Nisam imao pojma ko bi mogao biti. Rekao sam da, sa jedne strane to mogu da razumem, ali sa druge strane da mislim da mogu da vodim klub na drugom nivou. Već sam vodio klubove u Ligi Evrope i Ligi Konferencije, a bio sam pomoćnik u Ligi šampiona, tako da mislim da imam iskustvo. Menadžment je očigledno mislio drugačije. Uvek sam poštovao odluke menadžmenta. Znao sam da klub želi nešto novo i Barak Bahar je uradio odličan posao u Haifi. Osvojio je tri uzastopne titule. Ostavio je dobar utisak na njih, posebno u kvalifikacijama za Ligu šampiona kada nas je prošao. Ja to poštujem i ne želim klubu ništa manje nego samo uspeh. Možda je i igračima potreban neki novi glas, ja sam tu već četiri godine", rekao je Milojević, pa dodao:

"Barak treba da zapamti da naša uprava i navijači imaju ponekad velike snove i da žele da pobede velike timove kao što su Real Madrid ili Mančester Siti. Mogu da vam kažem da je uprava bila jako razočarana kada smo kod kuće izgubili od Monaka minimalnim rezultatom. Kasnije se ispostavilo da je taj Monako imao dva igrača u finalu Svetskog prvenstva u Kataru. Ponekad u fudbalu morate da budete realni. Ni najbolji treneri sveta ne bi mogli da nešto urade protiv Reala ili Sitija. Ponavljam, poštujem odluku uprave. Međutim, mislim da su odluku doneli u ranoj fazi sezone".

 

 

Potom je prokomentarisao odluku kolege da potpiše za drugi klob u toku sezone:

"To što je razgovarao sa drugim klubom pre nego što je sezona završena je njegova lična odluka. Čak je i potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Ja to nikada ne bih uradio. Rekao bih agentima da sačekaju da se sezona završi. Ne bih to uradio zbog profesionalizma, ali i da ne bih povredio kolegu. Potpisao je za Zvezdu pre nego što je odlučena šampionska trka u Izraelu. Morate da pitate njega zašto je to uradio. Mada poenakd agenti guraju celu priču. Na kraju je osvojio titulu, ispalo je dobro za njega. Napredovao je i finansijski. Ja bih uradio drugačije i bio profesionalac. Jedino bih tako mogao da mirno spavam noću", rekao je Milojević.

Za kraj, osvrnuo se na emocije koje su ga preplavile na proslavi titule:

"Trudim se da ne plačem, ali ponekad ne možete da kontrolišete ove stvari. Odrastao sam u klubu, navijač sam od malih nogu i ovaj posao za mene je bio ostvarenje sna. Neverovatan je osećaj osvojiti duplu krunu sa klubom koji volim ceo život. Veoma sam ponosan na igrače. Uživao sam radeći sa njima. Bio sam sa njima četiri godine, osim jedne godine kada sam bio u Švedskoj. Nisam imao nikakav problem sa njima, oni su sjajan primer i velika je radost bila provoditi trenutke sa njima", podvukao je Milojević.