Superliga Srbije

Novi trener Zvezde Bahar uverava: Možemo i u Ligi šampiona da napravimo uspeh

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2023 13:48
Novi trener Zvezde Bahar uverava: Možemo i u Ligi šampiona da napravimo uspeh MN Press

Crvena zvezda je juče zaključila jedno poglavlej sa srpskim trenerima - Vladan Milojević, Dejan Stanković, Miloš Milojević - koje je donelo apsolutnu šestogodišnuu dominaciju uz devet trofeja i svake sezone grupne faze u Evropi, a od danas je i zvanično počela era sa izraelskim trenerom Barakom Baharom.

Eliminacija od Baharovog Makabija iz Haife u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali i kvalitet igre izraelskog šampion, prelomili su sportski sektor crveno-belih da 43-godišnjeg Izraelca prvi stavi kao top prioritet, a zatim i da ga potpiše do juna 2026. godine.

Barak je sa svojim timom stigao preksinoć u Beograd kako bi prisustvovao ceremoniji dodele trofeja za osvojenu 34. titulu prvaka, a danas je izašao pred medije. Prvi je reč imao generalni direktor Zvezdan Terzić.

"Želeo bi da se zahvalim Milošu Milojeviču na izvanrednim rezultzatima, profesionalnom i posvećenom radu. Ostavio je iza sebe otvorena vrata, sa simpatijama mogu da komenarišem njegov rad jer je bio na visini zadatka. Okupili smo se zbog budućnsoti Zvezde, koja je sa Barakom Baharom. Dolazi jedan oformljen tim koji zna da radi svoj posao i ubeđen sam da će sve što je radio u Izraelu pokazati ovde. Bez obzira na dominaciju u Srbiji, vreme je za novi iskorak Zvezde", najavio je Terzić.

Očekivanja navijača su porasla, pogotovo što Zvezda igra direktno grupnu fazu Lige šampiona.

"Osećamo da narod očekuje da podignemo nivo. Zato smo se odlučili za novog trenera. Treba nam sveža krv, nova energija, uz poštovanje i respekt svima koji su nam doneli toliko radosti. Potpisan je uigovor na tri godine, želeli smo ga, pratili, poklopile su nam se želje. I on je osećao da je i njemu potreban iskorak u Ligi šampiona posle šest titula u Izraelu", rekao je Terzić.

Želeli smo Baraka pre našeg dvomeča

Zvezdan Terzić je otkrio da je Zvezda pratila Bahara godinu dana.

"Želeli smo ga i pre mečeva sa Zvezdom u kvalifikacijama za Ligu šampiona".

Barak se zahvalio na lepoj najavi.

"Uzbuđen sam što sam ovde, radujem se velikom izazovu, novim licima. Ovaj klub ima veliku tradiciju, legende kluba, fanastične navijače koji su veoma posvećeni, ostavili su snažan utisak na mene. Terzić je dva puta dolazio u Izrael i rekao da veruje u mene i moj tim. Znao je sve o meni, od mog detinjstva, da sam igrao tenis, pa sam im rekao da dolazim ako mi obezbede meč sa Novakom Đokovićem. Klub je najbolji u Srbiji, ali verujemo da u grupnoj fazi Lige šampiona napravimo uspeh. Naš DNK se poklapa sa DNK kluba i jedva čekam da počnemo sa radom", između ostalog je rekao u uvodu Bahar.

Imao je dovoljno vremena da upozna tim.

"Imamo velika očekivanja i ja i moj štab. Razgovarali smo sa upravom o timu, znamo situaciju, šta nam treba, želimo da napravimo iskorak."

Potpisao je ugovor na tri godine.

"Imao sam uspeha u Makabiju, ali sam želeo da napravim iskorak u karijeri. Verujem da je to ovaj klub, da ne verujem ne bih bio ovde. Razmišljam o narednim koracima, radićemo naporno. Rezultat je veoma važan, ali znam da se kroz igru dolazi do cilja. Imam svoj način, moramo da se povežemo sa ekipom, a ako budemo imali pamet, hrabrost imaćemo uspeha."

O prošloj sezoni nije želeo da govori.

"Učim o igračima, o igri, ne gledam u prošlost. Spremni smo za naporni rad, možemo da igramo dobro i u Srbiji i u Evropi".

 

 

Navijači Zvezda očekuju i pobede u Ligi šampiona.

"Mi možemo svakog da pobedimo, jer ćemo uvek igrati na pobedu, pogotovo na "Marakani" uz ovakve navijače. Očekujem jako lepe stvari, igraćemo atraktivno, napadački, ali i pametno jer moramo da igramo i odbranu. Bićemo zanimljivi".

O imenima, pojačanjima nije hteo da govori, pojačanja iz Makabija neće biti.

"Obećao sam da neću uzimati igrače iz Makabija".

Šest titula u 10 godina

Barak Bahar ima 43 godine, u karijeri je vodio Šmonu (2012/15), Berševu (2015/20) i Makabi iz Haife (2020/23). Osvojio je šest titula u Izraelu (po tri sa Berševom i Haifom), tri nacionalna Superkupa, dva izraelska Toto kupa (Šmona i Makabi).

Možda nekog eks igrača...

"Ukoliko želim da dovedem nekog razgovaraću sa Terzićem. Ali, medijima neću da otkirvam imena."

Izraelski i srpski fudbal su različiti, infrastruktura nije ista.

"Mnogo sam o svemu saznao od Planića i ostalih igrača koji igraju Izraelu i Srbiji. Mora se naći rešenja za rivale koji se više brani, ali slična je situacija bila i u Izraelu, tako da neće biti problema. Svestan sam izazova i očekivanja koje imaju svi od Crvene zvezde."

Razgovarao je danas sa Milošem Milojevićem, Stankovića nije zvao.

"Sa Stankovićem nisam pričao, ali jesam sa Milojevićem. Upoznao sam ga pre dva dana, uradio je veliku stvar u Zvezdi i ja mu čestitam na tome".

 

 

Odluku je doneo pažljivo.

"Dva puta su dolazili, ja sam bio fokusiran na Makabi. Nije mi bilo lako da donesem odluku, ali posle drugog njihovog dolaska nisam imao dilemu.", zaključio je Bahar prvo obraćanje medijima u Beogradu.