Superliga Srbije

Dragović pred Partizan: Derbi je uvek posebna utakmica, nema opuštanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2023 18:23
Dragović pred Partizan: Derbi je uvek posebna utakmica, nema opuštanja MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizan će u petak od 19.00 (TV Arena 1 Premium) na stadionu "Rajko Mitić" odigrati 169. "večiti derbi" u okviru 24. kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Crveno-beli su ubedljivo prvi na tabeli sa 13 bodova više od crno-belih. Ipak, svaki derbi je posebna utakmica, što smatra i iskusni defanzivac Crvene zvezde, Aleksandar Dragović:

"Derbi je uvek posebna utakmica, bez obzira da li je razlika bod ili 13. Siguran sam da nećemo biti opušteni", rekao je Dragović u razgovoru za "Sportski žurnal".

Austrijski reprezentativac srpskog porekla je do sada neporažen u utakmicama sa Partizanom, pošto trenutno ima učinak od dve pobeda i tri remija:

 

 

"Dobro zvuči da u petak dođem do skora od tri pobede i tri remija. Ipak nije lak posao, Partizan zaslužuje maksimalno poštovanje, bez obzira što ima dvocifren bodovni zaostatak. Moraćemo da se ozbiljno oznojimo da ostvarimo pozitivan rezultat", istakao je defanzivac, pa dodao:

"Znači mnogo, naravno, znamo koliko je derbi važan navijačima, a i za nas igrače ima posebnu draž, pa sam izuzetno srećan što nisam gubio od Partizana".

Za kraj, Dragović je govorio o svom direktnom rivalu, napadaču Partizana, Rikarda Gomešu, a onda je istakao za koga misli da bi mogao da odluči derbi:

"Rikardo je dobar igrač, izuzetno ga poštujem i pravi smo sportski rivali. Nema neke posebne taktike, trudim se da ga što bolje čuvam, kao i svakog drugog napadača. Što se tiče čoveka odluke, neka to bude Aleksandar Katai, da ne menjamo tradiciju", podvukao je Dragović.

Podsetimo, pravdu na 169. "večitom derbiju" deliće Aleksandar Živković.