Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga Srbije: Crvena zvezda i Partizan u 169. večitom derbiju na "Marakani"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2023 08:00
Mozzart Bet Superliga Srbije: Crvena zvezda i Partizan u 169. večitom derbiju na "Marakani" Superliga Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana večeras od 19.00 (TV Arena 1 Premium) sastaju se u okviru 24. kola Mozzart Bet Superlige na stadionu "Rajko Mitić". Prednost na tabeli pred 169. "večiti derbi" ima Crvena zvezda, aktuelni lider, sa 13 bodova više u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Trener srpskog šampiona, Miloš Milojević, svestan je bodovne prednosti. Međutim, na nju se nije obazirao tokom pripreme meča, u kom je prihvatio ulogu favorita:

"Jesmo favoriti, malo se to i previše potencira. Ne bežim od te odgovornosti, ali u fudbalu nikad unapred ne dobijate ništa. Treba vam odnos i zalaganje i da iz toga izađete kao pobednik. Što se tiče zdravstvenog biltena, ima par znakova pitanja. Prehlade, virusi, ništa ozbiljno. Sa druge strane imam veliku grupu dobrih igrača i neću da potenciram na tome ko ne može da igra. Jednostavno tih 11 plus deset na klupi su najbolji za sutra i moraju da odgovore svim zahtevima", rekao je Milojević na konferenciji za medije.

Novi trener Partizana, Igor Duljaj, je nekoliko puta tokom konferencije istakao da je imao premalo vremena da napravi neke veće promene u ekipi, tako da ne bi trebalo očekivati mnogo drugačiji tim od Petrićevog, naravno samo na papiru:

"I sami znate da se sve brzo dogodilo, odradio sam tek dva treninga sa ekipom. Neka olakšavajuća okolnost je to što sam već par godina sa njima, pa proces upoznavanja nije bio potreban. Sutra će biti izuzetno teško. Neki kažu: 'nemaš šta da izgubiš'. Ja se ne bih složio, mislim da može dosta da se izgubi, a može dosta i da se dobije. Zvezda je lider na tabeli, igraju na svom stadionu. Uvek sam poštovao protivnika, pa tako i sada. Takođe, poštujem i svoj tim i verujem u svoju ekipu. Neki pričaju o 'šok terapiji', nekad deluje nekad ne, sve će se pokazati sutra. Daleko od toga da idemo da dignemo belu zastavicu, idemo da pokažemo ono što znamo. U par utakmica Partizan je pokazao da ume da igra fudbal i nosi se sa jačim protivnicima. Verujem u momke i nadam se dobrom rezultatu uz dobru igru", rekao je Duljaj.

Podsetimo, pravdu na 169. "večitom derbiju" deliće Nišlija, Aleksandar Živković.