Superliga Srbije

Milojević želi potvrdu kvaliteta: Ranjeni lav je najopasniji, ali cenimo sebe i želimo pobedu u derbiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2023 14:02
Milojević želi potvrdu kvaliteta: Ranjeni lav je najopasniji, ali cenimo sebe i želimo pobedu u derbiju MN Press

Crvena zvezda je pobedom nad TSC-om overila 34. titulu prvaka Srbije i na 170. večiti derbi stiže kao novi-stari šampion, bez preteranog rezultatskog pritiska jer su obezbedili plasman u Ligu šampiona.

Međutim, to ne znači da u Humsku (18.30, TV Arena Premium 1) dolaze sa manje želje da trijumfuju gde nisu sedam godina. Poslednji put su slavili u Humskoj februara 2016. godine 2:1, kod trenera Miodraga Božovića. 

Trener Miloš Milojević je ostavrio primarni cilj u sezoni, ali ne smatra da su se klub, igrači i on time zadovoiljili.

"Svi mi imamo obavezu da održimo večiti derbi kao najveću utakmicu srpskog fudbala. Prilazimo sa istim stavom da dobijemo susret. To se ne menja ni sada. Respektujemo rivala, ranjeni lav je najopasniji. Cenimo sebe, imamo kvalitet i samopouzdanja da odigramo dobro i napravimo pozitivan rezultat", rekao Milojević.

Motivacija kod igrača neće biti problem.

"Derbi je posebna utakmica. Potrebni su nam vrela krv i hladna glava, a to obično donese dobar rezultat. Možemo da igramo dobar fudbal i na derbiju. Cilj je da odigramo više od 40 minuta dobro koliko smo igrali na prethodnom. Nekim igračima je ovo šesta titula, napravili su veliki podvig, a moj posao je da od njih uvek tražimo više".

Kad osvojite titulu šest kola pre kraja uvek postoji mesta za kalkulaciju, za minutažu igračima koji su podneli manji teret. Međutim, to važi za sve ostale mečeve sem derbija, posebno je naglasio šef struke crveno-belih.

"Ne treba nam neki ekstra razgovor pred Partizan. Na treningu pršti, možda ne biste verovali, ali to je tako. Mi imamo dogovornost da osvajamo titule i da produkujemo igrače da klub može da živi od toga. Ne klasifikujem igrače na mlade i stare, igrali su i mladi tokom ove sezone. Mi nemamo prostor da kalkulišemo, da izvodimo mladi sastav, ali možemo njih pet-šest da koristimo. Izvešću sigurno najbolji sastav za derbi".

Govorio je Milojević i o mladim igračima. Mnogi od njih su dobijali priliku u skladu sa onim što je prikazivao. Talentovani jesu, a nedostaje im kontinuitet. Nemanja Milunović nije spreman i neće biti u konkurenciji za derbi, a suspenzija crno-belih i igranje bez prisustva publike možda će biti veći hendikep za crveno-bele.

"Derbi bez publike nije derbi, igra se zbog navijača. Gde god je bila fudbalska a ne pozorišna atmosfera igra je bila bolja. Lično ne volim mečeve bez publike, voleo bih da je bio pun stadion. Više će ta atmosfera štetiti nama", smatra Milojević.